Meteor

Másodfokú figyelmeztetést lépett érvénybe az erős szél miatt

Másodfokú figyelmeztetést lépett érvénybe az erős szél miatt

2022. január 30., vasárnap
Másodfokú figyelmeztetést lépett érvénybe az erős szél miatt

Hétfő éjfélig az Országos Meteorológiai Szolgálat másodfokú riasztást adott ki az erős szélvihar miatt. A Malik viharciklon miatt 100 km/h-s szél is lehet.

Az egyébként más országokban gyilkos Malik viharciklon épp elhagyja a térségünket, búcsúzóul azonban nagyon durván szeles időt hagy maga után. Bizonyára olvasóink is érzékelték az elmúlt órákban az elképesztő széllökéseket.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat ennek megfelelően másodfokú figyelmeztetést is adott ki az ország jelentős részére, köztük Csongrád-Csanád megyére is, hétfő éjfélig. A ország többi részén is elsőfokú riasztás van érvényben.

Ezen felül arra szólítottak fel mindenkit, hogy amit csak lehet, azt rögzítsük le, ugyanis nagyjából mindent felkaphat a szél.

Forrás: met.hu

Mint írják, a délnyugati tájak és az északkeleti határvidék kivételével nagy területen kell erősen viharos széllökésekre (kevesebb mint 90 km/h) számítani, de lokálisan (és hegycsúcsokon) akár 100-110 km/h-t meghaladó széllökések is előfordulhatnak. A légmozgás csak a késő éjszakai órákban veszít erejéből. Vasárnap napközben az északkeleti országrészben az intenzív záporokat egy-egy villámlás, dörgés is kísérheti.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.