Politika

Háborog az ellenzék Márki-Zay Péter kijelentése miatt

Háborog az ellenzék Márki-Zay Péter kijelentése miatt

2022. január 3., hétfő
Háborog az ellenzék Márki-Zay Péter kijelentése miatt

Hódmezővásárhely polgármestere újévi köszöntőjében azt találta mondani, hogy a COVID-19 járvány miatt is megtizedelődött idős lakosság szavazott a Fideszre. Újév másnapjára Gyurcsány Ferenc szabadverset írt ennek margójára, a Magyar Kétfarkú Kutyapárt elnöke azonban ennél prózaibb volt.

Márki-Zay Péter szokásos heti Facebook-élőzésében ejtette el azt a mondatát, miszerint „a COVID miatt is megtizedelt idős korú magyar lakosság nagyobb része szavazott a Fideszre”. A poszt alatti hozzászólásokban is nagy az értetlenség a kijelentés kapcsán, ugyanakkor válogatott bejegyzésekben is többen illetik keresetlen szavakkal a közös ellenzék miniszterelnök-jelöltjét.

A kijelentés alaposan átütötte rögtön az év első napjaiban a közfalat. Kezdődött ez a Magyar Kétfarkú Kutyapárt elnökének, Kovács Gergely a reakcióposztjával, melyben 2022 legelső ,,parasztságának" titulálta Márki-Zay kijelentéseit.

Hétfő reggelre pedig a DK elnöke is megszólalt a mostanában rá jellemző, ,,szépirodalmias" narrációját fitogtatva. Ezúttal egy szabadvers formájában reagált az elmúlt napok történéseire.

Hódmezővásárhely polgármesterének bejelentkezése alatt természetesen akadnak háborgó kommentek:

Illetve egyformán jelennek meg Gyurcsány és Márki-Zay posztja alatt az olyan kommentek, melyekben azt javasolják az ellenzéki összefogásnak: gyakrabban egyeztessenek a miniszterelnök-jelöltjükkel a jövőben arról, hogy miről tart sajtótájékoztatót.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.