Sport

Gyulay Zsolt a MOB új elnöke

Gyulay Zsolt a MOB új elnöke

2022. január 29., szombat
Gyulay Zsolt a MOB új elnöke

A kétszeres olimpiai bajnok kajakozót választotta meg a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) közgyűlése a szervezet új elnökének.

a Hungaroring Sport Zrt. 57 éves elnök-vezérigazgatójára az eseményen megjelent 48 szavazásra jogosult tag közül 34 szavazott, míg a másik jelölt, Hajdu Balázs ügyvéd, olimpikon vitorlázó 14 voksot gyűjtött be. Az eredmény megszületése után elsőként gratulált a "nemes versengésért" Hajdunak, hozzátéve, hogy a verseny a MOB-tagságot felrázta kicsit.

,,Szeretném megköszönni Kulcsár Krisztián eddig elnök munkáját, és bár sajnálatos, hogy így alakult, másfelől azonban a tagság ennek nyomán egy kicsit elgondolkodott, hogy hogyan tovább."

- nyilatkozta az új elnök.

Azt is megjegyezte, hogy a médiaérdeklődést most nagyobbnak érzékeli, mint amikor olimpiát nyert Szöulban. Szerinte az első lépése vezetőként az lesz, hogy a pekingi téli olimpián követően új alapszabályokat fektessenek le a szervezetnek.

,,Jelen pillanatban ugyanis egy csonka közgyűlése van a MOB-nak, hiányoznak többek között a klubok, a sporttudomány, vagy az Olimpiai Bajnokok Klubjának és a Sportegyesületek Országos Szövetségének képviselői." - fogalmazott. Szerinte az egyeztetések alapján erre igény is van. Kiemelte, hogy a továbbiakban is számít riválisára, Hajdu Balázsra, mivel elmondása szerint jó és hasznos gondolatai vannak.

(MTI)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.