Meteor

Erős szél és havas eső kíséri a hétvégét

Erős szél és havas eső kíséri a hétvégét

2022. január 28., péntek
Erős szél és havas eső kíséri a hétvégét

Az erős széllökések miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztetést is adott ki.

A szombati napon először nyugaton, majd majd a középső országrészben is sok lesz a felhő, a legtovább keleten süthet a nap. Napközben nyugaton, északnyugaton, majd északon egyre többfelé számíthatunk esőre, havas esőre, majd késő délutántól egyre nagyobb területen kell készülni havas esőre, havazásra, mely a keleti tájakat este, éjjel éri el.

A legtöbb hó keleten, északkeleten, azaz Szeged térségében hullhat - egészen vasárnap reggelig.

Az északnyugati, majd a nyugati-délnyugati szelet kísérhetik többfelé élénk, helyenként erős lökések, de csak kezdetben. A hőmérséklet reggel -8 és 0, kora délután 2 és 7 fok között alakul.

Vasárnap azonban újabb hidegfrontra kell számítani, ami miatt akár 90-100 kilométer per órás széllökések is kialakulhatnak. Erre tekintettel az Országos Meteorológiai Szolgálat egyelőre szombat éjfélig figyelmeztetést adott ki.

A napos-gomolyfelhős időben elszórtan kialakulhatnak záporok, kezdetben néhol hózáporok is. Enyhébb lesz a hajnal, a legmagasabb hőmérséklet pedig 5 és 12 fok között alakul.

Hétfőn sok felhő lesz az égen, helyenként kisebb esőre, havas esőre is számítani kell időnként. A déli-délnyugati szelet többfelé élénk, helyenként erős lökések kísérhetik. Reggel még országszerte fagyhat, de délutánra 3-9 fokig emelkedik a hőmérséklet.

Kedden egy újabb hidegfront érkezik. mely elszórtan záporokat, hózáporokat hoz a napos-gomolyfelhős időben. Élénk, erős, néhol viharos lökések kísérhetik az északi-északnyugati szelet. Napközben 2-7 fokra van kilátás. Szerdára virradó éjjel többfelé előfordulhat havazás.

Az elmúlt 24 órában valamivel dél előtt Szegeden 61 kilométer per órás széllökést észleltek. Hasonlóan ,,viharos" a helyzet Hódmezővásárhelyen is, és bár a következő napokban ez minden bizonnyal valamennyire enyhülni fog, továbbra sem lesz szélcsendes az idő.

(via Időkép)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.