Egyre több iskola áll át online oktatásra a szomszédban

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A koronavírus omikron variánsának gyors terjedése miatt.

A Jutarnji List című horvát napilap vasárnapi cikke szerint az elmúlt egy hétben az általános és középiskolákban 67,5 százalékkal nőtt a fertőzöttek száma, míg a karanténban lévőké 118 százalékkal – írta a lap az oktatási minisztérium adataira hivatkozva.

Emiatt országszerte 184 iskola állt át online oktatásra az 1313-ból.

Míg korábban – a delta variáns okozta hullámban – egy pozitív diák legfeljebb egy vagy két másik tanulónak adta át a vírust, addig az omikron variáns terjedése miatt most egy osztályban öten-tízen is megfertőződnek – hangsúlyozták.

Az oktatási minisztérium szerint ugyanakkor nincs szükség arra, hogy országos szinten távoktatásra álljanak át az iskolák.

“Semmi logika nincs abban, hogy azok a diákok, akiknek az osztályaiban nincsenek fertőzöttek, ne járjanak iskolába” – közölte a tárca.

A valamivel több mint négymillió lakosú Horvátországban az elmúlt 24 órában 7095 új koronavírus-fertőzöttet azonosítottak, és a vírus okozta Covid-19 betegségben 36-an hunytak el. Kórházban 1860 beteget ápolnak, közülük 201-en szorulnak lélegeztetőgépre. Az országban eddig 2 287 471-en kaptak védőoltást, közülük 2 193 513-an már a második adagot is beadatták maguknak.

Előző sztori

Vas Kata Blanka ötödik hellyel zárt a terepkerékpár-világkupán

Következő sztori

Pótlóbuszok és villamosok járnak ma a tram-train helyett