170 kilométerrel száguldott a rendőrök elől egy férfi

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Szegedi Járásbíróság nyomozási bírája – nem végleges döntésével – egy hónapra elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, akit hivatalos személy elleni erőszak elkövetésével gyanúsítanak.

A megalapozott gyanú szerint kedden délután Soltvadkerten a rendőrök közúti ellenőrzést kezdeményeztek, azonban a gyanúsított a rendőri jelzés ellenére autójával nem állt meg, elhajtott. A gyanúsított menekülése során több közlekedési szabályt megszegett, a többi autóst több alkalommal veszélyeztette.

A férfi néhol 170-180 km/óra körüli sebességgel közlekedve rátért az 54-es számú főútra, ahol az őt üldöző rendőrautókat megpróbálta leszorítani. A járőröknek le kellett húzódniuk a száguldó autó elől, hogy elkerüljék a balesetet.

A rendőrök végül az M5-ös autópálya felhajtójánál lévő körforgalmat lezárva kényszerítették megállításra az elkövetőt. Ekkor az intézkedő rendőrök felszólították a férfit, hogy szálljon ki a gépjárműből, amire a gyanúsított hátramenetben elindult és a mögötte egy méter távolságra megálló szolgálati autó jobb elejének ütközött. A férfi ezt követően is ellenállt a rendőri intézkedésnek, akit csak testi kényszerrel tudtak megbilincselni.

Az elsőfokon eljárt nyomozási bíró döntésében kifejtette, hogy a gyanúsított büntetett előéletű, ezért esetében megalapozottan feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén ismét szabadságvesztéssel büntetendő cselekményt követne el, valamint esetében fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye is. A bíróság szerint a gyanúsított esetében a legsúlyosabb kényszerintézkedés elrendelése szükséges volt, mivel a kényszerintézkedéssel elérni kívánt célok egyéb módon nem érhetőek el.

A bíróság végzése nem végleges, a gyanúsított és annak ügyvédje ugyanis fellebbeztek.

A borítókép illusztráció

Előző sztori

Ismét havazni fog Szegeden

Következő sztori

Újabb eljárás indult Cseh Katalinék cégügyei miatt