Politika

Répássy Róbert lesz az Igazságügyi Minisztérium államtitkára

Répássy Róbert lesz az Igazságügyi Minisztérium államtitkára

2021. december 10., péntek
Répássy Róbert lesz az Igazságügyi Minisztérium államtitkára

Répássy Róbertet nevezte ki december 11-ei hatállyal az Igazságügyi Minisztérium államtitkárává Áder János köztársasági elnök - közölte Varga Judit igazságügyi miniszter pénteken a Facebook-oldalán.

Isten hozta újra az Igazságügyi Minisztériumban, Államtitkár úr!"

- írta Varga Judit, aki úgy zárta posztját: "Üdv újra a fedélzeten!"

A Legfőbb Ügyészség kedden jelentette be, hogy Polt Péter legfőbb ügyész Völner Pál országgyűlési képviselő, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára parlamenti mentelmi jogának felfüggesztését kérte a házelnöktől egy hivatali vesztegetés bűntette és más bűncselekmény miatt folyamatban lévő nyomozás eredményeként.

Völner Pál jogi képviselője aznap közölte: ügyfele kedden benyújtja lemondását államtitkári tisztségéről. Az ügyvédi iroda közleményében az áll: Völner Pál nem ismeri el büntetőjogi felelősségét, semmilyen bűncselekményt nem követett el, "államtitkári és miniszteri biztosi feladatait tisztességesen és a törvényeknek megfelelően látta el".

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.