Politika

Politikai dinoszauruszokkal mennének neki a Fidesznek

Politikai dinoszauruszokkal mennének neki a Fidesznek

2021. december 11., szombat
Politikai dinoszauruszokkal mennének neki a Fidesznek

"Rendszerváltó pártot" alapítana Márki-Zay Péter, de aki azt hitte, ebben "romlatlan" fiatalok játszák majd a főszerepet, esetleg lelkes, bülbülszavú utópisták, az tévedett. Igazi politikai "nagy öregekből" - mondhatni: dinoszauruszokból - kasztingoltak ugyanis egyebek mellett, akik igazán a 90-es években hasítottak:

  • Pálinkás József,
  • Jeszenszky Géza,
  • Herényi Károly,
  • Szent-Iványi István,
  • Bod Péter Ákos

neve is felmerült az új párt kapcsán, aminek egyelőre még neve sincsen.

Márki-Zay Péter azt is nyilatkozta, hogy reményei szerint januárban sikerül megállapodni a partnerekkel az együttműködés részleteiről, az alapszabályról, a névről és a szervezeti működésről. 

Schiffer Andrásnak is feltűnt, hogy nem éppen friss és üde arcokkal ülne együtt a Parlamentben Márki-Zay Péter, akinek egyelőre se pártja, se képviselői nincsenek, akikre szavazni lehetne. Az ügyvéd, volt parlamenti képviselő a

"Lenin anyja pedig újra terhes"

- megjegyzést fűzte Márki-Zayék ötletéhez.

Ez az új (még nem is létező) formáció lenne az a hetedik ellenzéki párt az új Parlamentben, amihez Márki-Zay ragaszkodott. Ehhez persze előbb meg kellene nyerni a választásokat is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.