Közélet

Megérkezett a Betlehemi láng Szegedre

Megérkezett a Betlehemi láng Szegedre

2021. december 19., vasárnap
Megérkezett a Betlehemi láng Szegedre

A szombat esti szentmise keretében érkezett meg a Betlehemi láng a Fogadalmi templomba, amelyet 35 esztendeje minden karácsonykor az Osztrák Cserkészszövetség egy ifjú tagja hoz el Jézus szülővárosából – írja a Délmagyar.

A lap cikke szerint a Betlehemi láng kezdeményezése 1986-ban az osztrák fővárosból indult.

Évről évre egy-egy gyermek utazik el Ausztriából Jézus születésének helyszínére, hogy a jászol helyén épült templomban található örökmécsesből lángot vegyen.

Ezt azután az osztrák televízió és légitársaság segítségével Bécsbe szállítják, ahol az Osztrák Cserkészszövetség által szervezett ökumenikus istentiszteleten veszik át a környező országok cserkészei, akik azután saját országukba szállítják. A Magyarországra szánt lángot idén is – a tavalyi évhez hasonlóan – a járványhelyzet miatt a burgenlandi cserkészek adták át az osztrák-magyar határon, Hegyeshalomnál.

Szegedre a szombat esti szentmise keretében érkezett meg a békesség lángja, arról gyújtották meg az adventi koszorú negyedik gyertyáját.

– A Betlehemi láng elsősorban arra emlékeztet bennünket, hogy Isten egykor emberré lett és ma is közel van hozzánk, szeret minket. Ugyanakkor a láng a béke hírnöke is, hiszen Betlehemben Jézus születésekor az angyalok énekükben békességet kívántak minden embernek – köszöntötte a híveket a szentmise elején Köllő Sándor, a dóm káplánja.

További részleteket IDE KATTINTVA olvashat.

Kiemelt képünk archív!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.