Megérkezett a Betlehemi láng Szegedre

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A szombat esti szentmise keretében érkezett meg a Betlehemi láng a Fogadalmi templomba, amelyet 35 esztendeje minden karácsonykor az Osztrák Cserkészszövetség egy ifjú tagja hoz el Jézus szülővárosából – írja a Délmagyar.

A lap cikke szerint a Betlehemi láng kezdeményezése 1986-ban az osztrák fővárosból indult.

Évről évre egy-egy gyermek utazik el Ausztriából Jézus születésének helyszínére, hogy a jászol helyén épült templomban található örökmécsesből lángot vegyen.

Ezt azután az osztrák televízió és légitársaság segítségével Bécsbe szállítják, ahol az Osztrák Cserkészszövetség által szervezett ökumenikus istentiszteleten veszik át a környező országok cserkészei, akik azután saját országukba szállítják. A Magyarországra szánt lángot idén is – a tavalyi évhez hasonlóan – a járványhelyzet miatt a burgenlandi cserkészek adták át az osztrák-magyar határon, Hegyeshalomnál.

Szegedre a szombat esti szentmise keretében érkezett meg a békesség lángja, arról gyújtották meg az adventi koszorú negyedik gyertyáját.

– A Betlehemi láng elsősorban arra emlékeztet bennünket, hogy Isten egykor emberré lett és ma is közel van hozzánk, szeret minket. Ugyanakkor a láng a béke hírnöke is, hiszen Betlehemben Jézus születésekor az angyalok énekükben békességet kívántak minden embernek – köszöntötte a híveket a szentmise elején Köllő Sándor, a dóm káplánja.

További részleteket IDE KATTINTVA olvashat.

Kiemelt képünk archív!

Videó
Előző sztori

Ezekkel a kérdésekkel bombázták Mihálik Edvint – De vajon válaszolt is?

Frissítve!
Következő sztori

Sürgősségi műtéten van túl Márki-Zay Péter