Közélet

Harmadszor is megdőlt az áramfogyasztási rekord a héten

Harmadszor is megdőlt az áramfogyasztási rekord a héten

2021. december 10., péntek
Harmadszor is megdőlt az áramfogyasztási rekord a héten

A keddi, majd a szerdai csúcs után csütörtökön ismét megdőlt az áramfogyasztási rekord Magyarországon - tette közzé honlapján a Mavir Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt. (Mavir) pénteken. 

Csütörtökön délután háromnegyed öt körül a bruttó rendszerterhelés negyedórás átlag értéke elérte a 7361 megawattot (MW), ami az előző napi rekordhoz képest 107 MW-os növekedés.

Ezen a héten újabb és újabb fogyasztási rekordokat regisztrált a Mavir a magyarországi villamosenergia-rendszerben. Kedden délután 7210 MW-os bruttó rendszerterhelést regisztráltak, ezzel megdőlt a korábbi, idén február 11-i 7119 MW-os rekord. Szerdán újabb országos abszolút csúcsról, 7254 MW-os terhelésről adott hírt a rendszerirányító.

 A Mavir tájékoztatása szerint a viszonylag enyhe hőmérséklet mellett bekövetkezett sorozatos rekordok hátterében valószínűleg az áll, hogy az ipari és a háztartási fogyasztás is fokozatosan emelkedett, illetve emelkedik.

A tapasztalatok ugyanakkor azt mutatják, hogy december közepétől az ipar fokozatosan leáll. Emellett a várható időjárási körülmények miatt is kicsi az esélye annak, hogy a most felállított rekord a következő héten megdőljön - közölte a Mavir.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.