Krimi

Tényleges életfogytiglant kér az ügyészség a makói kettős gyilkosság elkövetőjére

Tényleges életfogytiglant kér az ügyészség a makói kettős gyilkosság elkövetőjére

2021. november 11., csütörtök
Tényleges életfogytiglant kér az ügyészség a makói kettős gyilkosság elkövetőjére

Lajkó Szilvia közölte, a vádlottat a Szegedi Törvényszék különös kegyetlenséggel, több emberen elkövetett emberölés bűntettében mondta ki bűnösnek, és életfogytig tartó szabadságvesztés büntetéssel sújtotta azzal, hogy legkorábban harminc év után bocsátható feltételes szabadságra.

Az elsőfokú ítélet szerint a férfi 2004 novemberébenMakón, a 77 éves sértett által egyedül lakott ház melléképületében elrejtőzött, majd az oda érkező idős nőt egy vascsővel brutálisan bántalmazta.

Az asszony az ütésektől magatehetetlen állapotban a földre zuhant. Rövid időn belül a sértett 51 éves lánya is megérkezett az ingatlanba, ahol összetalálkozott a férfival, és dulakodni kezdtek.

A vádlott a fiatalabb sértettet egy késsel nyakon szúrta, majd a vascsővel őt is durván bántalmazta. A férfi nem sokkal később az ártalmatlanná tett sértettek nyakát elvágta és elmenekült az ingatlanból.

A mórahalmi járásban élő, nőtlen, gyermektelen, vagyontalan, hajléktalan vádlottat tavaly februárban fogta el a rendőrség. A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség álláspontja szerint a kiemelkedően súlyos élet elleni bűncselekményt elkövető férfival szemben a lehető legszigorúbb büntetést kell kiszabni - közölte az ügyész.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.