Közélet

Meghalt Deli Albin, Dorozsma hagyományainak őrzője

Meghalt Deli Albin, Dorozsma hagyományainak őrzője

2021. november 6., szombat
Meghalt Deli Albin, Dorozsma hagyományainak őrzője

Óriási veszteség! Elhunyt

Deli Albin, Kiskundorozsma történelmének és kultúrájának legfőbb őrzője. Szeged saját halottjának nyilvánítottam, fekete zászló leng a Városházán és a dorozsmai kirendeltségen is. Emlékét tisztelettel megőrizzük, városi temetését a gyászoló családdal együtt szervezzük.

Nyugodjon békében, köszönjük, hogy volt nekünk

- közölte Botka László, Szeged polgármestere.

Dorozsma központjában, az ősi dorozsmai domb mellett egy közel 300 éves kultúrának állít emléket a Dorozsmai Tájház és nagygazdaház. A helyben gyűjtött ritka tárgyi és szellemi értékek a XVII-–XX. század paraszti és nagypolgári életébe vezeti vissza az érdeklődőket. A 2017. június 23-án felavatott tájház büszke házigazdája Deli Albin. Azonban nemcsak ő, de egész családja, Júlia asszony és fiai – Alex és Alen – is kiveszik részüket a hagyományápolásban - írtuk cikkünkben Deli Albinról.

A kiállított, korra jellemző bútorok és tárgyak nemcsak nosztalgiát ébresztenek a látogatóban, hanem életképet is adnak az egykori autentikus falusi életről. A látogatóbarát házban mintha meg sem állt volna az élet. Deli úr minden igényt kielégítő tárlatvezetése visszarepít az időbe és szinte látjuk a hajdani élet hétköznapjainak pillanatait.

https://szegedma.hu/2020/09/barangolas-kiskundorozsman

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.