Ma lesz a Fidesz tisztújító kongresszusa

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Fotó: MTI / Koszticsák Szilárd

Ma tartja meg a Fidesz 29. tisztújító kongresszusát, amelyen szavaznak a pártelnökről, valamint a négy alelnök személyéről.

A kongresszuson – amelyet Budapesten, a Hungexpo területén tartanak – több mint kétezer résztvevővel számolnak: 1472 küldött érkezik több mint 800 településről az ország minden pontjáról – mondta el Hollik István. Rajtuk kívül mintegy hatszáz meghívott vendéget várnak még, diplomatákat, tudósokat, művészeket és sportolókat. A délelőtt 10 órakor kezdődő esemény házigazdái Koncz Zsófia országgyűlési képviselő és Zsigó Róbert államtitkár lesznek.

A kongresszuson minden járványügyi szabályt betartanak, a résztevők közül mindenki be van oltva.

A tisztújító kongresszuson a küldöttek szavaznak a pártelnökről. Erre a posztra az egyedüli jelölt Orbán Viktor miniszterelnök, akit legutóbb két éve választották elnöknek a küldöttek.

Orbán Viktor 1993-2000 között, illetve 2003 óta a Fidesz elnöke.

A párt alelnökei közül vasárnap újraválaszthatják Kósa Lajost, Kubatov Gábort és Németh Szilárdot, ugyanakkor a családügyi tárca nélküli miniszteri posztot betöltő Novák Katalin helyére új alelnököt választanak. Erre a posztra sajtóértesülések szerint Gál Kinga európai parlamenti képviselő a legesélyesebb jelölt.

Hollik István elmondta: a kongresszuson beszédet mond Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter, Varga Judit igazságügyi miniszter, Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára, Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium államtitkára és Gyopáros Alpár, a Magyar falu program kormánybiztosa is. Beszédet tart még Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti delegációjának vezetője és Kocsis Máté országgyűlési frakcióvezető is.

Végül fél három körül a megválasztott pártelnök mondja el elnöki beszédét.

via MTI

Előző sztori

Hollik: a kormány megvédi a rezsicsökkentést

Következő sztori

Terelőútvonalon közlekednek a 8-as és 10-es trolik