KÉPGALÉRIA!

150 férőhelyes kollégium épül Mórahalmon

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásával 150 férőhelyes szakképzési célokat szolgáló kollégium épül Mórahalmon, a 2,5 milliárd forintos beruházás alapkövét csütörtökön helyezték el.

Az újonnan megépülő kollégiumba a Szegedi SZC Tóth János Mórahalmi Szakképző Iskola tanulói nyerhetnek majd felvételt. Az iskola a 2018/2019-es tanévben nyitotta meg kapuit és tanulói létszáma felmenő rendszerben folyamatosan bővül. A kollégiumi ellátásban részesülők között jelentős számú a vajdasági magyar diák. Az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy a korábban felvett tanulókon kívül a következő években, évente 30-40 új diák elhelyezését szükséges a településen megoldani.

A tervezett új kollégium modern kialakítással, korszerű felszereltséggel szolgálja majd a szakképzésben résztvevők mindennapi életét. Továbbá szakmai programjában illeszkedni fog a szakképzés és felnőttképzés megújítását célzó középtávú szakmapolitikai stratégiájának kihívásaihoz. A kollégium hozzájárul a magyar nemzetpolitika azon fő céljához, amely az elvándorlás csökkentését, a szülőföldön maradást és megerősödést tűzi ki maga elé. Az épület alapkövét csütörtökön, Dr. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, Nemesi Pál kormánybiztos és Nógrádi Zoltán, Mórahalom polgármestere helyezte el.

A háromszintes, 3448 négyzetméteres alapterületű kollégiumépület mellett multifunkciós rektorán borítású sportpályát alakítanak ki, az udvart pedig parkosítják.Előző sztori

Mentőhelikopterrel hoztak egy súlyos Covid fertőzöttet Romániából Szegedre

Következő sztori

Karikó Katalint még maszkban is felismerik Spanyolországban