Sport

Sorozatban harmadszor nyert a Szeged-Csanád GA

Sorozatban harmadszor nyert a Szeged-Csanád GA

2021. szeptember 29., szerda
Sorozatban harmadszor nyert a Szeged-Csanád GA

Jammeh Haruna góljával 1-0-ra nyert Ajkán a Szeged-Csanád Grosics Akadémia a Merkantil Bank Liga 10. fordulójában.

Nagy elánnal kezdte a mérkőzést a Szeged, Gréczi már a második percben egy sistergős lövéssel jelezte, hogy győzelmi szándékkal érkeztek Ajkára. A gólra sem kellett sokat várni: a 13. percben Ódor leleményes labdaszerzést követően elrobogott a jobboldalon, majd az alapvonalról centerezett Harunának, aki estében a kapuba kotorta a labdát. Pár minutummal később kis híján megduplázta előnyét a Tisza-parti gárda, Horváth elől azonban önfeláldozóan mentett Kenderesi. A játékrész derekánál átvette a kezdeményezést a hazai együttes, de Orosz két távoli kísérletén kívül nem tudtak helyzet kialakítani. Még a szünet előtt adódott egy nagy lehetőség a szegediek előtt, Horváth jó ütemű kiugratása után Haruna mehetett egy az egyben a kapusra, de a kapu fölé emelte a labdát.

A szünetben hármat is cserélt Kis Károly, a hazaiak mestere, azonban a második játékrészben sem alakított ki számottevő lehetőséget az Ajka. Szűk húsz perccel a vége előtt Gréczi lezárhatta volna a meccset, de a bakonyiak kapusa kiszedte a hosszú alsóba tartó lövést. Az eredmény a továbbiakban már nem változott, odaadó játékkal, megérdemelt győzelmet aratott a Szeged-Csanád GA Ajkán, így sorozatban három győzelemmel a hátuk mögött várhatják az október 3-ai, Diósgyőr elleni rangadót a Szent Gellért Fórumban.

Merkantil Bank Liga, 10. forduló
FC Ajka–Szeged-Csanád Grosics Akadémia 0–1 (0-1)
Ajka, vezette: Derdák Marcell (Huszár, Király).
Ajka: Horváth D. – Kenderes (Stoiacovici, a sszünetben), Heffler T., Tar, Présinger – Tóth G.,  Berzsenyi (Szabó B., 76.) – Csizmadia (Szűcs K. 76.),, Sejben (Szarka, a szünetben), Orosz M. (Dragóner F., a szünetben) – Gaál B.  Vezetőedző: Kis Károly.
Szeged-Csanád GA: Molnár F. – Ódor, Temesvári, Pejovics, Kővári R. – Simon Á., Kovács M. – Horváth K. (Lestyán, 92.), Kóródi (Gajdos, 68.), Gréczi (Germán 92.) – Haruna. Vezetőedző: Dragan Vukmir.
Gól: Haruna (13.).

Dragan Vukmir:– Gratulálok a játékosaimnak! Nagy odaadással küzdöttek ma is, igazi csapatmunka volt ez a siker. Tudtuk, hogy az ellenfél hosszú labdákkal próbál majd helyzeteket teremteni, felkészültünk belőlük és sikeresen semlegesítettük a támadóikat. Úgy gondolom, hogy megérdemelten nyertünk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.