/

Programokkal telik meg hétvégén az Agóra

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Magyar Népművelők Egyesülete koordinálásában az idén 15. alkalommal kerül megrendezésre Magyarországon a Kultúrházak éjjel nappal című országos akció, amelynek lényege,hogy felhívja a figyelmet az országban működő kultúrházak munkájára és arra, hogy a nap, a hét, az év minden szakában számíthatunk ezekre az intézményekre.

Idén szeptember 24 és 26 között rendezik meg az programsorozatot, amelyhez több száz kulturális központ, művelődési ház, közösségi színtér csatlakozott országszerte és határon túl is. A cél, hogy minél többen legyenek részesei a közművelődési intézmények által nyújtott kulturális sokszínűségnek, értékelvűségnek.

A „Mindennap értéket adunk” szlogennel a szervezők azt üzenik, hogy a közművelődés a hétköznapokban is értékes kultúrát közvetít és teremt.

Szegeden a Szent-Györgyi Albert Agóra mindhárom nap változatos programokkal várja az érdeklődőket, akik lehetnek kicsik és nagyok is egyaránt. Pénteken az idei kutatók éjszakájához csatlakozva számos informatív és szórakoztató előadást, valamint tudományos kísérletet, bemutatót lehet majd látni délután 4-től egészen este 11 óráig. A részletes programot elérhetik a Facebook eseménynél, ide kattintva.

Az izgalmas péntek este után nem kell unatkozni másnap sem, hiszen királyfik és királylányok lehetnek a gyerekek a mesék világában, de számos kézműves foglalkozáson is részt vehetnek. Tegnapi cikkünkből tájékozódhatnak az esemény további részleteiről.

A hét utolsó napját pedig aktívan tölthetik el azok a táncoslábúak, akik még nem igazán tudták eldönteni, hogy melyik stílusban szeretnének fejlődni: vasárnap itt a Nagy Táncválasztó.

via Szent-Györgyi Albert Agóra, www.2021.kulturhazak.hu

Előző sztori

Élje ki kreatív energiáit pénteken a PsychArt24 festőmaratonon!

Következő sztori

Berobban a vírus? Egy nap alatt másfélszeresére nőtt az új fertőzöttek száma!