Kabátokat, téli ruhát adományoznak a Centerkében

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Újabb akciót indít a Mátrix Közhasznú Alapítvány a rászorulók segítésére: ezúttal a téli időszakra készülve gyűjtenek meleg holmikat a Centerkében, hogy a még jó állapotú, de használaton kívüli ruházatok a jobb módú családoktól azokhoz kerüljenek, akiknek nincs lehetőségük vásárolni kabátot, takarót. Legutóbb is ruhákat adományoztak, illetve tanszereket a kevésbé tehetős családok gyermekeinek.

Egyre hidegebbek a napok, sokan alacsony jövedelem mellett, alultápláltan, nélkülözve kénytelenek élni, azonban őszi és téli ruha, cipő, takaró adományokat osztanak és közben gyűjtenek is a Centerke Adományozó Központban. Egy vastag takaró, meleg alsó ruházat életmentő segítség lehet a az őszi időszakban. A Mátrix Közhasznú Alapítvány által működtetett Centerke várja a támogatottak mellett a segítő felajánlókat is.

Segítenél? Hozz be egy takarót vagy kabátot!

Az évente tízezernél több kisgyermekes családot, idős – egyedülállót, rászorulót segítő támogató pont a lakossággal közösen segíti a nélkülözőket. Az adományozókat az alapítvány szeretetcsokival honorálja. Rácz Anett, a Mátrix Közhasznú Alapítvány vezetője arra kéri a jó szándékú és jobb módban élőket, hogy ne hagyják magukra a környezetükben élő rászorulókat.

Adni jó, apró tettekkel tehetünk nagy dolgokat

– fogalmaz. A még jó állapotú, tiszta, de már használaton kívüli adományokat (ruházatot, cipőt, takarót, háztartási dolgokat, tisztítószereket, tartós élelmet) juttassák el a rászorulókhoz a Centerke Adományozó Központon keresztül. Szegeden a Tisza Lajos körút 12. szám alatt minden kedden és pénteken van erre lehetőség, 10 és 16 óra között.

Centerke Adományozó Központ
Évről évre segíti a családokat, időseket, közösségeket, önkormányzatokat a 2003 óta sikeresen működő Mátrix Közhasznú Alapítvány által működtetett adományozó központ. A Centerke 100 m2-en működteti az adomány osztást és gyűjtést, melyben lelkes önkéntesek tucatjai vesznek részt. A jótékonysági segítő közösség a jobb módú lakossággal lehet csak sikeres. Adományt adunk, a rászorulókra pedig kevesebb teher kerül. Együtt csodákra vagyunk képesek.

Előző sztori

Pénteken katonai konvoj járja majd az utakat a környékünkön

Következő sztori

Keményen lesújtott a FIFA: zárt kapu és többmilliós büntetés a magyaroknak