Közlekedés

Várakozni kell a röszkei autópálya-határátkelőhelyen

Várakozni kell a röszkei autópálya-határátkelőhelyen

2021. augusztus 15., vasárnap
Várakozni kell a röszkei autópálya-határátkelőhelyen

A szabadságukról Nyugat-Európából hazatérő és a nyaralásból visszainduló vendégmunkások miatt torlódás alakult ki a röszkei autópálya-határátkelőhelyen vasárnap délelőtt, a hétvégén a röszkei közúti átkelő csak belépésre használható - közölte a rendőrség honlapján.

A röszkei autópálya-határátkelőhelyen a személygépkocsival Szerbiába utazóknak két-, a Magyarországra érkezőknek háromórás a sor. Az autópálya-határátkelőhely belépőoldalán az autóbusszal érkezőknek három-, a kilépőn egyórás a várakozás.

A Nyugat-Európa felé tartó forgalom gördülékenyebb kezeléséért szombaton, illetve vasárnap 7 és 19 óra között csak a belépő forgalom használhatja a röszkei közúti határátkelőhelyet.

A gyorsabb határátlépésért érdemes a kisebb átkelőket választani. Szerbia felé igénybe vehető a kübekházi és a tiszaszigeti közúti határátkelőhely, mindkettő 7-től 19 óráig fogad utasokat, illetve az ásotthalmi közúti átkelő, amely augusztus 31-ig 7 és 22 óra között üzemel.

A csanádpalotai autópálya-határátkelőhelyen a személygépkocsival Romániába tartóknak és az onnan érkezőknek is egy órát kell várakozniuk a határátlépésre.

A Románia felé utazók használhatják az egész nap működő nagylaki és kiszombori közúti átkelőt, vasárnaponként 7 és 15 óra között a magyar és román állampolgárok pedig választhatják a Csanádpalota-Nagylak közúti határátkelőhelyet is.

Az utazók a határátkelőhelyek nyitvatartásáról és az ott várható várakozási időkről bővebben a rendőrség határinfó oldalán (www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/hatarinfo), illetve a rendőrségi útinformációs rendszer (Rutin) mobilapplikáció segítségével tájékozódhatnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.