Sport

Történelmi szegedi siker Békéscsabán

Történelmi szegedi siker Békéscsabán

2021. augusztus 2., hétfő
Történelmi szegedi siker Békéscsabán

Tavaly a szezonnyitón ugyanebben a párosításban, de Szegeden találkozott a két csapat, akkor a Békéscsaba nyerte a rangadót, ahogy annak a visszavágóját is. A visszavágás reményében nagyon sok vendégszurkoló biztatta a csapatot a vendégszektorban.

A remek iramú első félidőben mindkét oldalon szép számmal akadt helyzet, a szegediek veszélyesebbek voltak kapura, de csak a felső lécet találták el. A fordulás után sem változott a játék képe, a végig kiélezett, feszült hangulatú meccsen érezhető kontroll alatt tartotta Szeged a mérkőzést, és a 61. percben a békéscsabai kapus szabálytalansága miatt jogosan megítélt büntetőt Germán a hálóba lőtte. A meccs végén mindent megtettek a hazaiak az egyenlítésért, de a remekül záró szegedi védelem nem kapott gólt.

A Szeged-Csanád GA történelme során először nyert Békéscsabán, egyúttal egy hosszú rossz sorozatot is megtört: harminc év után nyert szegedi csapat Békéscsabán.

Preisinger Sándor: – Úgy gondolom, mindenki becsülettel hajtott, kidolgoztuk a helyzeteket, de ezeket a ziccereket be is kell tudni lőni.
Dragan Vukmir: – Nagyon küzdelmes meccs volt, és lehet, hogy nem láttunk szép focit, de mind a két csapat szeretett volna nyerni. Voltak hibáink, az ellenfélnek pedig sok helyzete, de szerencsére nem tudták ezeket kihasználni.

LABDARÚGÓ NB II 1. FORDULÓ

BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE–SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA 0–1 (0–0)Békéscsaba, 1630 néző. Vezette: Takács János (Szilágyi Norbert, Tőkés Róbert)
BÉKÉSCSABA: Krnács – Puskás (llyés, 81.), Bora, Albert, Fazekas L., Mikló – Horváth P., Nagy S. (Kovács Á., 69.), Varga Sz. – Paudits (Gránicz, a szünetben), Lukács (Máris, 56.). Vezetőedző: Preisinger Sándor
SZEGED-CSANÁD GA: Molnár-Farkas – Ódor, Temesvári, Tóth G., Mohl – Simon Á. (Farkas A., 76.), Germán (Hanura, 63.), Dobronoky (Lestyán, 85.), Gajdos (Kóródi, 76.) – Gréczi (Kővári, 63.), Kovács M. Vezetőedző: Dragan Vukmir
Gólszerző: 
Germán (61. – 11-esből)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.