Balhé

Szatírt kaptak el a rendőrök Szegeden

Szatírt kaptak el a rendőrök Szegeden

2021. augusztus 10., kedd
Szatírt kaptak el a rendőrök Szegeden

A szegedi rendőrök rövid időn belül azonosítottak és elfogtak egy 65 éves helybeli férfit, aki szeméremsértő módon viselkedett egy tömegközlekedési járművön.

Az idős férfi augusztus 7-én, azaz szombaton reggel a 2-es számú villamoson foglalt helyet egy nővel szemben, széttett lábakkal, majd szeméremsértő módon mutogatni kezdte magát. A nadrágjába nyúlt, nemi szervét elővette és a sértettnek mutogatta. A nő rászólt a férfire, hogy „nagyon gyorsan rakja el”, a férfi ennek a kérésnek ekkor még eleget tett, de pár perc múlva folytatta a minősíthetetlen viselkedést.

A sértett ekkor felszólította a férfit, hogy szálljon le a villamosról, azonban a gyanúsított a nőt szidalmazni kezdte, majd ököllel megütötte.

A további bántalmazást két, a villamoson utazó férfi akadályozta meg és szállították le a gyanúsítottat a következő megállóban.

A bejelentést követően az egyenruhások a kapott személyleírás, tanúkutatás és adatgyűjtés alapján rövid időn belül elfogták a szatírt, akit a Szegedi Rendőrkapitányságra előállítottak. 

A garázdaság, valamint szeméremsértés vétsége miatt indult eljárásban az ügyészség a bűnismétlés veszélyére figyelemmel indítványozta a férfi letartóztatásának egy hónapra történő elrendelését. Az indítvány alapjául az szolgált, hogy a férfi több alkalommal állt bíróság előtt és legutóbbi két elítélésére ugyancsak szeméremsértő magatartása miatt került sor.

A Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója az ügyészi indítványnak helyt adva elrendelte a férfi letartóztatását. A bíróság végzése nem végleges, a gyanúsított és védője a szabadlábon történő védekezés érdekében fellebbezést jelentettek be.

police.hu, Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.