Sport

Nagy Péter eddigi legjobb olimpiai helyezését érte el

Nagy Péter eddigi legjobb olimpiai helyezését érte el

2021. augusztus 4., szerda
Nagy Péter eddigi legjobb olimpiai helyezését érte el

Az olimpia előtt azt mondta Nagy Péter, hogy nincs élete formájában és messze van az egyéni csúcsától. A szegedi súlyemelő 400 kilogramm környékén tervzett emelni összesítésben.

Ehhez az első lépést szakításban egy 165 kilós gyakorlattal tette meg, majd magabiztosan hozta a 173 kilót és végül a 178 kilóval is tökéletes gyakorlatot mutatott be, ezzel ott volt az élmezőnyben az első kör után.

Lökésben 206 kilóval nyitott, de érezhető volt, hogy bőven maradt a gyakorlatában, így nem volt meglepő, hogy 212 kilóra kérte a következő súlyt, amit az addigi magabiztossággal emelt meg. Az egyetlen magyar súlyemelő olimpikon utolsó gyakorlatánál 218 kiló volt a súly. Felállt vele és ki is lökte, azonban mindhárom bíró piros lámpával "jutalmazta" a teljesítményt, ami sikertelen gyakorlatot jelent. Ennek ellenére a magyar szakvezetés challenge-t kért, és a visszajátszás alapján a bírák mégis érvényesnek minősítették az utolsó lökést is. 

Nagy Péter összesítésben 396 kg-mal megnyerte a B-csoportot, s így legrosszabb esetben is a kilencedik, de ennél jobb helyen is végezhet, ha az A-csoportban szereplő nyolc emelő közül bárkit megelőz. Akárhogy is alakul a másik csoport, a szegedi óriás a londoni 11. és a riói 10. hely után élete legjobb olimpiai eredményét érte el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.