Egészség

Mehet a Moderna is a 12 éven felülieknek

Mehet a Moderna is a 12 éven felülieknek

2021. augusztus 2., hétfő
Mehet a Moderna is a 12 éven felülieknek

Az Európai Gyógyszerészeti Ügynökség (EMA) döntését követően Magyarországon is lehetővé vált Modernával a 12 éven felüli korosztály oltása. Így a Pfizer mellett már ezzel a vakcinával is lehet oltani ezt a korosztályt, írja a kormányzati koronavírus tájékoztató portál pénteki közleménye.

Mostanáig a 12-15 éves korosztályban 63 ezren regisztráltak oltásra és 76%-uk már megkapta a védőoltást. A 16-17 éves korosztályban több mint 100 ezren regisztráltak, közülük már szinte mindenki (90%) megkapta legalább az első vakcinát. Eddig a legtöbben a 18-19 évesek közül, 112 ezren regisztráltak és az ő 94%-uk már meg is kapta az oltást.

A gyermekeket továbbra is a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon lehet regisztrálni oltásra, és az érvényes regisztrációval rendelkező kiskorúak számára is automatikusan lehet időpontot foglalni ide kattintva, az EESZT felületén. Aki nem tud időpontot foglalni, az a háziorvosától is kérheti a gyermek oltását.

A tanév kezdetét megelőző két napban, azaz augusztus 30-án és 31-én az iskolák biztosítják az oltás lehetőségét azon diákok számára, akiknek a szülei beleegyeztek abba, így könnyítve mind az oltópontok, mind a diákok és szüleik terhén.

A hétvégi összesített adatokat közöljük: a beoltottak száma 5 624 451 fő, közülük 5 443 749 fő már a második oltását is megkapta. A hétvégén összesen 155 új fertőzöttet igazoltak, és egy beteg elhunyt, így az elhunytak száma 30 027 fő. Már csak 76 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 11-en vannak lélegeztetőgépen.

Tegnaptól egyébként már elérhetővé vált a harmadik oltás is hazánkban, az európai országok közül itt engedélyezték először ennek a lehetőségét. A témáról tegnapi cikkünkből tovább tájékozódhatnak:

https://szegedma.hu/2021/08/maris-megindult-a-roham-a-harmadik-oltasert

koronavirus.gov.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.