Nincs több “hölgyeim” és “uraim” a Lufthansa gépein, gendersemleges köszöntés lesz helyettük!

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

De, hogy mi, azt még nem tudják.

A Lufthansa-csoporthoz tartozó járatokon eltörlik a „hölgyeim és uraim” megszólítást, hogy gendersemleges köszöntésekkel válthassák fel – jelentette be a cég esélyegyenlőségért felelős vezetője, Timotheus Piechatzek. Eddig még nem döntötték el, hogy milyen kifejezést fognak használni – írja a TravelDaily híre alapján az Index.

Az Air Canada volt az első légitársaság, ahol hasonló irányelveket vezettek be 2019-ben. Az amerikai Delta Airlines múlt október óta használ gendersemleges nyelvezetet.

Angol nyelvterületen már régóta az egyén döntésétől függ, hogy milyen nemű személyes névmással szeretné, ha hivatkoznának rá. Nemrégiben nyolc vezető német nyelvű hírügynökség közölte, hogy „ezentúl nagyobb érzékenységgel viszonyulnak a kirekesztő nyelvhasználathoz”.

Az Egyesült Államok külügyminisztériuma a Pride hónap lezárásakor jelentette be, hogy ezentúl az amerikai útlevelekben sokféle nem közül lehet majd választani.

(via Index)

Előző sztori

A Vasasból igazolt a Szeged-Csanád GA

Következő sztori

Vége a rasszista rovarneveknek – Leszámolt ezekkel az Amerikai Rovartani Társaság