Ismét várakozni kell a röszkei átkelőknél

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A szabadságukra Nyugat-Európából hazatérő vendégmunkások és a nyaralni indulók miatt intenzív a forgalom a röszkei autópálya- és közúti határátkelőhelyen – közölte a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője pénteken délután az MTI-vel.

Szabó Szilvia elmondta, a Szerbia felé személygépkocsival utazóknak mindkét átkelőnél kettő órát kell várakozniuk. A hétvégén is jelentős forgalom várható, ezért érdemes a kisebb átkelőket választani. Szerbia felé igénybe vehető a kübekházi, a tiszaszigeti és az ásotthalmi közúti határátkelőhely, valamennyi 7-től 19 óráig üzemel – hívta fel a figyelmet.

A hétvégén kialakulhatnak sorok a csanádpalotai autópálya-határátkelőhelyen is. A Románia felé utazók használhatják az egész nap működő nagylaki és kiszombori közúti átkelőt, vasárnaponként 7 és 15 óra között a magyar és román állampolgárok pedig választhatják a Csanádpalota-Nagylak közúti határátkelőhelyet is – mondta. Az utazók a határátkelőhelyek nyitvatartásáról és a várható várakozási időkről bővebben a rendőrség határinfó oldalán, valamint a Rendőrségi Útinformációs Rendszer (Rutin) mobilapplikáció segítségével lehet tájékozódni.

A múlt hétvégén is hasonló torlódások alakultak ki a röszkei határon, akkor szintén a szabadságukról hazatérő vendégmunkások miatt alakultak ki fennnakadások.

Exkluzív
Előző sztori

Feke Pál már szinte hazajár Szegedre

Következő sztori

Esőnap a szabadtérin