Közlekedés

Ismét várakozni kell a röszkei átkelőknél

Ismét várakozni kell a röszkei átkelőknél

2021. július 9., péntek
Ismét várakozni kell a röszkei átkelőknél

A szabadságukra Nyugat-Európából hazatérő vendégmunkások és a nyaralni indulók miatt intenzív a forgalom a röszkei autópálya- és közúti határátkelőhelyen - közölte a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője pénteken délután az MTI-vel.

Szabó Szilvia elmondta, a Szerbia felé személygépkocsival utazóknak mindkét átkelőnél kettő órát kell várakozniuk. A hétvégén is jelentős forgalom várható, ezért érdemes a kisebb átkelőket választani. Szerbia felé igénybe vehető a kübekházi, a tiszaszigeti és az ásotthalmi közúti határátkelőhely, valamennyi 7-től 19 óráig üzemel - hívta fel a figyelmet.

A hétvégén kialakulhatnak sorok a csanádpalotai autópálya-határátkelőhelyen is. A Románia felé utazók használhatják az egész nap működő nagylaki és kiszombori közúti átkelőt, vasárnaponként 7 és 15 óra között a magyar és román állampolgárok pedig választhatják a Csanádpalota-Nagylak közúti határátkelőhelyet is - mondta. Az utazók a határátkelőhelyek nyitvatartásáról és a várható várakozási időkről bővebben a rendőrség határinfó oldalán, valamint a Rendőrségi Útinformációs Rendszer (Rutin) mobilapplikáció segítségével lehet tájékozódni.

A múlt hétvégén is hasonló torlódások alakultak ki a röszkei határon, akkor szintén a szabadságukról hazatérő vendégmunkások miatt alakultak ki fennnakadások.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.