/

Vádemelés: Több milliót csalt ki ügyfeleitől a csaló szegedi ügyvéd

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a férfivel szemben, aki nagyértékű órákba és ingatlanokba történő befektetés ígéretével csapta be a sértetteket éveken keresztül.

Az ügyészség közleménye szerint a vádlott egészen a 2010-es évek elejétől kezdődően kért kölcsönt korábbi ügyfeleitől és alkalmi ismerőseitől, mondván, hogy nagy értékű órákba és ingatlanokba fekteti az általuk biztosított összeget. Nem kellett sok idő ahhoz, hogy a folyamatosan meghiúsuló beruházások következtében kiegyenlítetlen tartozásai legyenek az ügyvédnek, így a kölcsönök visszatérítésére már akkor sem volt esély, amikor igénybe vette azokat.

Ígéretével ellentétben továbbá az ismerősöktől, korábbi ügyfelektől kapott pénzt nem különítette el az ügyvéd, hiszen korábbi tartozásai megfizetésére használta fel a kicsalt összegeket. A vádlott által a 2016-2018 közötti időszakban a sértetteknek okozott kár legkisebb összege 2 millió, míg legnagyobb összege 66 millió forint, az összes kár többszáz millió forint.

A járási ügyészség a férfit a sértettek száma és a nekik okozott kár nagysága szerint minősülő, üzletszerűen elkövetett csalás bűntettével vádolja. A vádlott bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

A Magyar Hírlap korábban érdekes cikket írt a férfiről, aki a lap értesülései szerint szegedi városházán egykor három önkormányzati cégnek is dolgozott, volt szocialista önkormányzati képviselő, és Botka László polgármester bizalmasa is. További részletek erről ebben a cikkünkben olvashatóak:

Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség

Frissítve
Előző sztori

Felnyomta kollégáit a bíróságon a szegedi polgármester

Következő sztori

Nem akarja behajtani az önkormányzat a várost ért 40 milliós kárt: a jegyző felülírná a bíróság ítéletét!