Sport

Karnyújtásnyira volt a bajnoki cím a Tisza Squash SE számára

Karnyújtásnyira volt a bajnoki cím a Tisza Squash SE számára

2021. június 29., kedd
Karnyújtásnyira volt a bajnoki cím a Tisza Squash SE számára

Egyetlen pont döntött a Tisza Squash SE és a City Squash Club összecsapásán a férfi fallabda csapatbajnokság utolsó körében – utóbbi javára. Ezzel a budapesti együttes szerezte meg a bajnoki címet, a szegediek pedig – egy pozíciót javítva tavalyhoz képest – ezüstérmesek lettek.

A drámai összecsapáson a Tisza Squash SE horvát légiósa, Martin Kegel 3:0-ra kikapott az egyes pályán, Vas Máté 3:1-re maradt alul a négyesen, míg Hoffmann Péter 3:1-re nyert a hármason. Az utolsó meccset Sebők Benedek játszotta, aki úgy lépett pályára Szabóky Márton ellen, hogy tudta, a három szettben összesen 12 pont alatt kell tartania ellenfelét. Ez azonban nem sikerült, így hiába nyert 3:0-ra, a meccsek (2–2) és szettek (7:7) után a pontkülönbség rangsorolt, az pedig 118–117 lett a CSC javára. 2013 és 2015 után ez lett volna a harmadik bajnoki címük.

Ami a Tisza SE 2020–2021-es idényét illeti, az kiemelkedően sikerült: fallabdában a csapatezüst mellett az egyéni ob-n Sebők Benedek bronzérmes lett, míg a klub másik szakosztályában a tollaslabdázók megvédték a címüket a csapatbajnokságban, Sárosi Laura egyéniben, valamint Piliszky Andrással a vegyes párosok között is bajnoki címet nyert, férfi egyéniben pedig Pápai Balázs bronzéremmel zárt. Ráadásul a legnagyobb durranás csak most következik: a klub első olimpikonjaként Sárosi Laura részt vehet a július 23-án kezdődő tokiói olimpián.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.