Megválhat az SZTE a rasszista, szexista megjegyzései miatt bepanaszolt Gulyás Lászlótól!

Egyelőre úgy néz ki, megválik az Egyetem Gulyás Lászlótól, a Juhász Gyula Pedagógus Képző Kar oktatójától - írja a HVG. A lap információi szerint a rektor döntésének értelmében már szerdától felfüggeszthetik.

Ahogy arról április elején mi is beszámoltunk, több hallgató is bepanaszolta Gulyást, aki a Migráció és menekültügy a XX. században című óráján 60 diákja előtt több rasszista, homofób kijelentéseket tett többek között Kamala Harris-re, az Egyesült Államok alelnökére és szexista megjegyzésekkel illette a hallgatóság női résztvevőit is.

Az elhíresült kijelentésektől később Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter és Áder János köztársasági elnök is elhatárolódtak. A professzor egyébként idén tavasszal kapott állami kitüntetést.

Az ügyben Rovó László rendelt el belső tényfeltáró vizsgálatot, aminek az első köre le is zárult, ám ezt kiegészítő vizsgálat követte. A karról azonban most az szivárgott ki, hogy ez is lezárult, Rovó pedig úgy döntött: megválik az oktatótól. Igyekszünk megtudni a hivatalos döntést az Egyetemtől. Ha sikerül, frissítjük cikkünket.

Előző sztori

Halálos baleset ügyében emelt vádat az Ügyészség

Következő sztori

Rendhagyó múltidézés a Pick Szeged első bajnoki címéről

Legutóbbi hasonló cikkek