Közélet

Müller Cecília: Jelenleg a harmadik hullám csúcsán állunk

Müller Cecília: Jelenleg a harmadik hullám csúcsán állunk

2021. április 16., péntek
Müller Cecília: Jelenleg a harmadik hullám csúcsán állunk

Kiss Róbert elmondta, hogy április 19-től kezdődik a védelmi intézkedések felfüggesztésének második szakasza. A maszkviselési szabályok, a rendezvények tilalma, a kijárási korlátozás, valamint a távoktatás érvényben marad.

A vendéglátó egységek esetében a teraszok kinyithatnak reggel öt és este fél tíz között, a teraszokon maszkot nem kell viselni, viszont a belső helyeken igen, emellett fogyasztani nem lehet. A vendéglátók dolgozóinak mindenhol maszkot kell hordaniuk.

Müller Cecília elmondta, hogy jelenleg a harmadik hullám csúcsán állunk. A mostani csökkenés rendkívül törékeny, tendenciát pedig nem lehet levonni belőle.

A járványügyi adatok egy hete stagnálnak, és egy picit csökkenek, de a szennyvízadatokból ezt nem lehet még értékelni. Még bizonyosan egy hétig számítani kell arra, hogy ezen a szinten marad a fertőzöttek száma.

Müller Cecília arról is beszélt, hogy a kórházban fekvő betegek száma csökkenőben van, hiszen második napja tízezer alatti a kórházban ápoltak száma, viszont még mindig magas ez a szám.

Müller Cecília szerint továbbra is nagyon fontos, hogy ne fertőződjünk meg, és haladéktalanul vegyük fel a védőoltást, már több mint 3,1 millió kapott védőoltást.

A hétfőn kezdődő jelenléti oktatásról az országos tisztifőorvos elmondta, hogy ezt a járványügyi adatok tették lehetővé. A kisgyerekek visszatérhetnek a tantermekbe, mert a fertőtlenítéseket már elvégezték, ugyan akkor a korábban megismert járványügyi protokollokat be kell tartaniuk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.