Müller Cecília: Jelenleg a harmadik hullám csúcsán állunk

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Kiss Róbert rendőr alezredes és Müller Cecília országos tisztifőorvos beszámolt a legfrissebb tudnivalókról a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban az operatív törzs online sajtótájékoztatóján.

Kiss Róbert elmondta, hogy április 19-től kezdődik a védelmi intézkedések felfüggesztésének második szakasza. A maszkviselési szabályok, a rendezvények tilalma, a kijárási korlátozás, valamint a távoktatás érvényben marad.

A vendéglátó egységek esetében a teraszok kinyithatnak reggel öt és este fél tíz között, a teraszokon maszkot nem kell viselni, viszont a belső helyeken igen, emellett fogyasztani nem lehet. A vendéglátók dolgozóinak mindenhol maszkot kell hordaniuk.

Müller Cecília elmondta, hogy jelenleg a harmadik hullám csúcsán állunk. A mostani csökkenés rendkívül törékeny, tendenciát pedig nem lehet levonni belőle.

A járványügyi adatok egy hete stagnálnak, és egy picit csökkenek, de a szennyvízadatokból ezt nem lehet még értékelni. Még bizonyosan egy hétig számítani kell arra, hogy ezen a szinten marad a fertőzöttek száma.

Müller Cecília arról is beszélt, hogy a kórházban fekvő betegek száma csökkenőben van, hiszen második napja tízezer alatti a kórházban ápoltak száma, viszont még mindig magas ez a szám.

Müller Cecília szerint továbbra is nagyon fontos, hogy ne fertőződjünk meg, és haladéktalanul vegyük fel a védőoltást, már több mint 3,1 millió kapott védőoltást.

A hétfőn kezdődő jelenléti oktatásról az országos tisztifőorvos elmondta, hogy ezt a járványügyi adatok tették lehetővé. A kisgyerekek visszatérhetnek a tantermekbe, mert a fertőtlenítéseket már elvégezték, ugyan akkor a korábban megismert járványügyi protokollokat be kell tartaniuk.

Előző sztori

Csaló weboldalakra hívta fel a figyelmet a Gazdasági Versenyhivatal

Következő sztori

Megkönnyítik a SZÉP-kártyán felhalmozott pénz felhasználását

Legutóbbi hasonló cikkek