Közélet

Müller Cecília: Folyamatos a Sinopharm-vakcina elosztása

Müller Cecília: Folyamatos a Sinopharm-vakcina elosztása

2021. április 26., hétfő
Müller Cecília: Folyamatos a Sinopharm-vakcina elosztása

Kiss Róbert elmondta, a hétvégén nem történtek kirívó szabályszegések, valamint kedvezően hatott a 11 órás kijárási tilalom kezdet a szabályok betartására.

A rendőr alezredes elmondta, hogy 4 millió beoltott esetén újabb enyhítések következnek, ezek a Magyar Közlönyben megjelentek, illetve a SzegedMa is megírta.

https://szegedma.hu/2021/04/enyhites-ejfelkor-kezdodik-a-kijarasi-tilalom-tovabb-lehetnek-nyitva-a-boltok

Továbbra is hatályban maradnak a családi és magánrendezvényekre vonatkozó tiltások, kerülendő a csoportosulás és a gyülekezés, ezen kívül a maszkviselése továbbra is kötelező.

Müller Cecília arról beszélt, hogy már megkapta 3.6 millió ember legalább az első oltást. A szombati napon 600 ezer újonnan érkezett Sinopharm-vakcina is. Hozzátette, a kínai vakcina egy elölt vírust tartalmaz, így nem kizárható, hogy a vírusmutánsokkal szemben ellenállóbb lesz.

Az országos tisztifőorvos felhívta a fiatalok figyelmét is az online regisztrációra. Hozzátette, kedvezőek a tapasztalatok az internetes időpont foglalással kapcsolatban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.