“Rasszista, homofób és szexista” mondatai miatt jelentették fel szegedi hallgatói Gulyás Lászlót

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Gulyás László történész, főiskolai tanár a hallgatók szerint rasszista, homofób, szexista megjegyzések sokaságát használta online megtartott, a Migráció és menekültügy a XX. században című óráján. Az ügyet kivizsgálja a Juhász Gyula Pedagógusképző Kar.

Gulyás többek között arról beszélt 60 diákja előtt, hogy „én utálom a cigányokat”, „a fekák az őserdőben lófaszt se csináltak”, „az angol katonák aprítják a fekákat”, Kamala Harris amerikai alelnökről pedig úgy beszélt, hogy „én csak fekete ribancnak szólítom”, de Joe Biden amerikai elnökről is volt véleménye, aki szerinte “félhülye” – írta meg először az önkormányzat kiadványa.

Az előadás nehezen minősíthető stílusa miatt négy hallgató panaszlevelet írt a kar vezetésének. A Juhász Gyula Pedagógusképző Kar megerősítette, hogy folyik a vizsgálat.

Gulyást felháborította ez “a sunyi magatartás”

Az egyetemi hallgatók és oktatók belsős online felületén reagált Gulyás a történtekre, de nem kért elnézést.

“KÓSZA INFORMÁCIÓK JUTOTTAK EL HOZZÁM, MISZERINT NÉHÁNY HALLGATÓNAK NEM TETSZIK AZ A VILÁGNÉZETI ALAP, AMELYRŐL A MIGRÁCIÓS ÓRÁT TARTOM. SŐT ÁLLÍTÓLAG FELJELENTÉST ÍRTAK ELLENEM!!! EZ A SUNYI MAGATARTÁS MÉLYSÉGESEN FELHÁBORÍTOTT. AZ OKTATÓ FELJELENTÉSE VILÁGNÉZETI ALAPON A LEGROSSZABB KOMMUNISTA IDŐKRE EMLÉKEZTET. ILYET SZTÁLINI ÉS RÁKOSI CSINÁLTAK AZ IFJÚ KOMMUNISTÁK.”

Gulyás azt írta, hogy “az egyetemi autonómia leszögezi, hogy az oktatónak a tanítás során alapvető joga a saját értékrendjének megfelelően tanítani. Nemzeti, polgári, konzervatív értékrendet valló oktatóként visszautasítom, hogy bármely hallgató megkérdőjelezze értékrendemet. A hallgatónak nem kötelező Velem egyetérteni! A hallottak a hallgató a saját értékrendje szerint elfogadhatja, illetve elutasíthatja”.

Hozzátette azt is, hogy akinek nem tetszett az előadás világnézeti alapja, nem ért egyet a nemzeti, polgári, konzervatív értékrenddel, vagy akit ennek a hallgatása is zavar, az inkább azonnal adja le az óráját. „Az egyetemi autonómia következtében számos kommunista és liberális oktató tanít egyetemünkön, így ezen hallgatóknak van lehetősége saját világnézeti meggyőződésének megfelelő kurzust hallgatnia.”

Előző sztori

Véradás lesz az Áldozatsegítő Központban

Következő sztori

Gulyás Gergely szerint újabb lazítás jöhet

Legutóbbi hasonló cikkek