Közélet

Egy online tanóráról készült előadás a Szegedi Nemzeti Színházban

Egy online tanóráról készült előadás a Szegedi Nemzeti Színházban

2021. április 6., kedd
Egy online tanóráról készült előadás a Szegedi Nemzeti Színházban

A Szegedi Szakképzési Centrum együttműködve létrehozott előadás a járványhelyzet miatt átalakult körülményekhez és igényekhez igazodva az eredetileg tervezett, hagyományos tantermi közegből az online térbe került át.

A produkció fókuszában a generációs szakadék, a tanárok és a diákok közötti konfliktusok állnak, melyeken felül a digitális oktatás újabb nehézségeket és kihívásokat szült - ezekre reflektál a darab.

Az előadás különlegessége, hogy online játszódik, egy digitális tanóra eseményeit járja körül Tölgyfa Gergely drámapedagógus rendezésében, Molnár Erika, Sziládi Hajna és Kállai Ákos közreműködésével. Szabó Ágnes szociális munkás, mediátor, a Szegedi Szakképzési Centrum munkatársa szakmai konzulensként segítette a próbafolyamatot, hogy a tanárok és a diákok közötti problémákról minél hitelesebb képet kapjanak a nézők.

Az alkotók a film és színház formanyelvét vegyítve izgalmas játékra hívják az osztályközösségeket, akiknek aktív, az eseményeket befolyásoló szerepkört kínálnak megteremtve a párbeszéd lehetőségét a diákok és tanáraik között.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.