Közélet

Vágynak az emberek a közös sportolásra

Vágynak az emberek a közös sportolásra

2021. március 28., vasárnap
Vágynak az emberek a közös sportolásra

A koronavírus a szabadidősport területén is átírt mindent. Az egy éve tartó járvány megfékezésére hozott intézkedések ugyan nem tiltják a sportolást, de korlátozzák mind időben, mind módjában.

Szabadtérről az internetre

A Csongrád-Csanád Megyei Szabadidősport Szövetségnél készültek arra, hogy a második hullám sem kerüli el hazánkat. A nyári szabadtéri programok többségét megtartották, a „teremszezon” azonban szinte teljes egészében elmaradt. A harmadik hullám begyűrűzése miatt pedig nem lehet tudni, mikor indulhatnak az idei programok.

Rendszeres mozgásra biztatnak

– A már évek óta elég sikeres „Ezt válaszd!” heti rendszerességű programunkat le kellett állítani. Viszont ami az első hullám idején is működött, az most is, azaz hetente online testmozgást biztosítunk azoknak a sportolóknak, akik egyébként ezen a programon rendszeresen részt vettek. Biztattuk az olyan tagokat, tagszervezeteket, akik jobbára szabadtéri programokkal foglalkoznak, hogy ők is továbbítsák a tagok felé azt az üzenetet, hogy van lehetőség kint a természetben mozogni, csak egyénileg, a szabályok betartásával – mesélte az elmúlt időszakról Süli András, a megyei szövetség elnöke.

Ezt válaszd!

A négy évvel ezelőtt Hódmezővásárhelyről, majd Szegedről indult, azóta a megyében hatalmas sikerrel működő „Ezt válaszd!” programot folyamatosan bővítik. A fitnesz mellett nyitnak más közösségi sportok felé, így például felkerült a palettára a nordic walking. Ha a járvány engedi, a programot környező megyékbe is elviszik még idén.

A nyitásra várnak

– Szerencsére a szabadidős sportolást elősegítő pályázatokat nem fagyasztották be ebben az időszakban sem, a támogatóinkkal is felvettük a kapcsolatot. Arra várunk, hogy nyithassunk. Amellett, hogy élménysportolást, lehetőségeket, szabadidős sportolási lehetőséget biztosítunk, kiemelt célunk és küldetésünk az is, hogy visszaintegráljuk a társadalomba és rehabilitáljuk az embereket. Megviseltek vagyunk, megszakadtak a mindennapi kapcsolatok, nem tudnak érintkezni egymással az emberek, mindenki vágyik a beszélgetésre, az együtt sportolásra és ennek lehetőségét szeretnénk minél szélesebbre nyitni, amint a korlátozásokat feloldják – részletezte Süli András.

Kész az újraindulási terv

A megyei szövetség munkatársai nem tétlenkednek, már zajlanak az előkészületek az idei szezonra is. Most azon dolgoznak, hogy minél többekhez eljussanak, így az eddiginél is több csatornán kommunikálnak majd, amivel a korábbinál is több embert tudnak testmozgásra csábítani.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.