Sport

Tizenöt gólos magyar siker Pozsonyban

Tizenöt gólos magyar siker Pozsonyban

2021. március 12., péntek
Tizenöt gólos magyar siker Pozsonyban

A magyar keretből Bodó Richárd, Bánhidi Bence, Balogh Zsolt, Borbély Ádám, Lékai Máté, Rosta Miklós és Sunajko Stefan, a szakmai stábból pedig a spanyol José María Rodríguez Vaquero hiányzott.

Mikler Roland védéseire alapozva remekül kezdtek a vendégek, akik Máthé Dominik góljaival a meccs negyedénél 8-4-re vezettek. Támadásban és védekezésben is hatékonyabbak voltak a magyarok, így a különbség tovább nőtt. A huszadik percben a 214. válogatott meccsét játszó, és ezzel az örökrangsor tizedik helyére lépő Mikler megszerezte első gólját a nemzeti együttesben - az üresen hagyott szlovák kapuba talált be.

A szlovákok a kapusuk lecserélésével átálltak létszámfölényes támadójátékra, de ez sem vezetett eredményre, ugyanis a szünetben már 17-8-as hátrányban voltak. A világbajnoki ötödik helyezett magyarok 11 perc után kaptak először gólt a második félidőben, miközben négyet is lőttek. A házigazdák nyitott védekezéssel próbálkoztak, ám ezzel sem jártak sikerrel. A vártnál is jelentősebb előny birtokában Ligetvári Patrik támadásban is lehetőséget kapott, és más taktikai variációkat is gyakorolhattak a magyarok, akik végig kitűnően védekeztek, és végül 15 góllal győztek.

A legeredményesebb magyar játékos Máthé Dominik volt, aki 12 lövésből tíz gólt lőtt, Topic Petar ötször, Rodríguez Álvarez Pedro négyszer talált be. Mikler Roland 35 lövésből húszat védett.

Gulyás István, a magyar válogatott szövetségi kapitánya: - A legfontosabb, hogy azon az úton megyünk tovább, amin tavaly elindultunk. Láttuk, hogy nem a legerősebb ellenféllel mérkőztünk meg, de a csapat komolyan vette a találkozót. Jól védekeztünk, mentünk előre és támadásban próbáltuk Ligetvári Patrikot is behozni a lerohanásainkba. Azt gondolom, hogy jó szellemben kézilabdáztunk és az eredmény is ezt mutatja. Mindenki, aki pályán volt ma, az hozzátette a legjobbját. Vasárnapra is ez a célkitűzésünk, hogy mindenki, aki pályára lép, a ma kevesebb szerephez jutók is, mutassák meg, hogy ők is küzdenek és vannak olyan jók, mint a többiek.

EHF EURO CUP, 3. forduló
Szlovákia-Magyarország 15-30 (8-17)
Pozsony, játékvezetők: Bolic, Hurich.
Szlovákia: Chupryna, Konecny (kapusok), Bogar 2, Briatka, Briatka 1, Burnazovic, Hruscak 5, Ivanytsia, Kucsera 3 (1), Machác, Mikita, Rabek 1, Rakus 1, Recicar 1, Slaninka 1, Urban. Edző: Peter Kukucka.
Magyarország: Mikler 1, Székely (kapusok), Ancsin 2, Bóka 3, Győri 1, Hanusz, Hornyák, Ligetvári 3, Máthé 10 (5), Nagy, Rodriguez 4, Sipos, Szita 1, Topic 5. Edző: Gulyás István.
Kiállítások: 10, ill. 4 perc.
Hétméteresek: 3/1, ill. 6/5.

A magyar és a szlovák együttes vasárnap 15 órától Győrben ismét megmérkőzik egymással az Eurokupában.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.