Közélet

Össze tudunk-e kapaszkodni a nagy veszélyek idején?

Össze tudunk-e kapaszkodni a nagy veszélyek idején?

2021. március 14., vasárnap
Össze tudunk-e kapaszkodni a nagy veszélyek idején?

"1848 forradalma cáfolhatatlan bizonyíték, hogy mi voltunk, vagyunk és leszünk, ez a mi diadalunk. A márciusi ifjak eszméi belső mércénkké és erkölcsi iránytűnkké váltak.

Ez az iránytű megmutatja ma is, ki a hű, ki a bátor, de megmutatja azt is, mi a kisszerűség és álnokság, mi az ország védelme és mi az ország pusztítása.

A nemzet nem csak a közös nyelvet és a közös kultúrát jelenti, de jelenti mindazon pillanatok összességét is, amikor a történelmi próbatételek egybe kovácsolják a szíveket.

A márciusi ifjak óta hét nemzedék született már, de a fő kérdés még mindig az, hogy a nagy veszélyek idején össze tudunk-e kapaszkodni.

Most is egy ilyen nehéz időszakot szenvedünk, amikor nem széthúzásra, hanem összefogásra van szükség. A járvány mostani, eddig legsúlyosabb szakaszában a széthúzás, az egyéni vagy pártérdekek követése emberéletekbe kerülhet.

Okuljunk hát a forradalom tanulságából, hogy csak nemzeti összefogással győzhetjük le a közös ellenséget.

Tisztelet a bátraknak!" - írja a szegedi Fidesz közleményében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.