Közélet

Novák Katalin: Minden reményünk megvan rá, hogy visszakapjuk a szabadságunkat

Novák Katalin: Minden reményünk megvan rá, hogy visszakapjuk a szabadságunkat

2021. március 15., hétfő
Novák Katalin: Minden reményünk megvan rá, hogy visszakapjuk a szabadságunkat

Novák Katalin hozzátette: ezekre 2021-ben különösen nagy szükség van, mivel a koronavírus-járvány már egy éve teszi próbára a családokat, a közösségeket.

"Szabadságszerető nemzet vagyunk, a történelemben mindig felegyenesedtünk, ha ránk erőltettek külső gondolatot, nyelvet, hatalmat." Most a vírus korlátozza a mozgást, a gyülekezési lehetőségeket, a hitélet gyakorlását, visszaveti a gazdaságot, "a maszk viselésével pedig még a szánkat is befogja" - mondta.

A miniszter szerint nem elég kimondani, hogy "Rabok tovább nem leszünk", ahogy 1848. március 15. sem a végállomás volt a szabadságért folyó küzdelemben, így most sem "fogjuk visszakapni a szabadságunkat elszántság nélkül."

Mozgósítani kell minden erőt, mert nem szabad hagyni, hogy az elmúlt évtized erőfeszítései elvesszenek, közben pedig működtetni kell az országot - hangsúlyozta.

Hozzátette: Kossuth Lajosék saját pénzt vezettek be, honvédséget szerveztek és beindították a fegyvergyártást, a kormány most az egészségügyi védekezést szervezi, menti a munkahelyeket, előkészíti a saját oltóanyaggyártást.

"Minden reményünk megvan rá, hogy visszakapjuk a szabadságunkat. Együtt sikerülhet!" - mondta Novák Katalin.

MTI

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.