Közélet

Kiderült Orbán Viktor HÉT törvénye

Kiderült Orbán Viktor HÉT törvénye

2021. március 25., csütörtök
Kiderült Orbán Viktor HÉT törvénye

"Szokásos" posztnak indul, de végül - alaposabb nézelődés után - fundamentumként is értékelhető Orbán Viktor mai bejegyzése közösségi oldalán. A miniszterelnök ugyanis közzétette "Magyarország HÉT törvényét" - ami előtt a nyakkendőjét szokta megkötni a fotók alapján.

Úgy néz ki, ezeket a “törvényeket” Orbán Viktor saját, tavaly augusztus 20-i beszédéből szedték ki és vésték fel.

A táblára a következőket írták:

  1. Haza csak addig van, ameddig van, aki szeresse
  2. Minden magyar gyermek újabb őrhely
  3. Az igazság erő nélkül keveset ér
  4. Csak az a miénk, amit meg tudunk védeni
  5. Minden mérkőzés addig tart, amíg meg nem nyerjük
  6. Határa csak az országnak van, a nemzetnek nincs
  7. Egyetlen magyar sincs egyedül

A tavalyi ünnepi beszédben egyébként eredetileg így hangzttak ezek a tételmondatok:

Miként a természetnek és a csillagok járásának, úgy a megmaradásnak és a túlélésnek is törvényei vannak. S miután megértettük, fel kell véssük őket Magyarország tartóoszlopaira oly’ élesen, hogy többé egyetlen nemzedék se tudja levenni róla a szemét. Haza csak addig van, amíg van, aki szeresse! Minden magyar gyermek újabb őrhely! Az igazság erő nélkül keveset ér! Csak az a miénk, amit meg tudunk védeni! Minden mérkőzés addig tart, amíg meg nem nyerjük! Határa csak az országnak van, a nemzetnek nincs! Egyetlen magyar sincs egyedül! Ez a XXI. századi Magyarország nemzeti politikájának könnyekkel és vérrel kiizzadt hét törvénye.

Valamivel később videót is posztolt a miniszterelnök a közösségi oldalára, ahol "akció közben is" látható ez a bizonyos tábla:

Maga a felirat egyébként így néz ki:

Kattintásra nagyítható a fotó!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.