Sport

ELDÖLT? Magabiztosan nyert a Kiel Szegeden

ELDÖLT? Magabiztosan nyert a Kiel Szegeden

2021. március 31., szerda
ELDÖLT? Magabiztosan nyert a Kiel Szegeden

A MOL-Pick Szeged keretéből Nik Henigman, Luka Stepancic hiányzott sérülés miatt, a pótlására érkezett Marko Vujin első szegedi meccsére készülhetett. A Kielből a klasszis beálló Hendrik Pekeler a Flensburg elleni Bundesliga rangadón sérült meg, a védekezőspecialista Pavel Horák, Nikola Bilyk és a második számú kapus Dario Quenstedt szintén sérülés miatt maradt otthon. Utóbbi pótlását a 43 éves, az aktív játéktól 3 éve visszavonuló Mattias Andersson kapusedzővel oldották meg.

Elpuskázott szegedi lehetőségekkel és 3-0-ás vendégvezetéssel kezdődött a találkozó, az első hazai gólt Borut Mackovsek a hatodik perc közepén lőtte, majd rögtön utána a Jonas Kallman is betalált. Nemhogy nem sikerült az egyenlítés, a 10. percben már néggyel ment a sorozat címvédője. Jött is a szegedi időkérés és a cserék, Mackovsek helyett Bodó Richárd, Stanislav Kasparek helyett Marko Vujin érkezett. Sokat nem változtatott azonban az eredményen, igaz a különbség nem nőtt, de állandósult a 3-4 gólos kieli előny. (6-9)

A támadásban is sokkal pontosabb Kiel védekezésének nem találta ellenszerét a Pick, Niklas Landin is bemutatott néhány nagyobb védést, így az előnyük is egyre nagyobb lett. Az elmúlt hetek sérülései és betegségei egyértelműen rányomta a bélyegét a hazaiak játékára, többen formán kívül teljesítettek. Könnyen összejöhetett volna a félidőre a közte 10 is, de ezt megúszta a Szeged. (13-21)

A második játékrész legelején Mirko Alilovic három ziccert fogott, sőt a vendégek egyet még a kapu mellé is lőttek, de támadásban a gólok csak nem akartak érkezni. Aztán gyors egymásutánban csak sikerült betalálni, Kasparek és Kallman szerzett gólt, jött is rögtön a kieli időkérés. Sikerült is megtörni a szegedi lendületet, 5-6 gólnál nem tudtak közelebb jönni a félidő közepéig. (22-27)

A hajrára a legfontosabb kérdés eldőlt, a Kiel megnyeri a nyolcaddöntő első mérkőzését, az egyetlen nyitott kérdés csak annyi volt, hogy a hazaiaknak sikerül-e kicsikarniuk egy olyan eredményt amivel reális eséllyel indulhatnak az egy hét múlva esedékes visszavágóra. Niklas Landin azonban még rátett egy lapáttal a napi teljesítményre. A vége előtt 5 perccel kapust cseréltek a németek, Mattias Andersson eleinte nem találkozott a labdával, azonban a vég előtt 15 másodperccel kirúgta Mario Sosotaric lövését, így a négy helyett megmaradt az ötgólos különbség. (28-33)

A mérkőzés statisztikája.

A nyolcaddöntő visszavágóját egy hét múlva rendezik Kielben, kisebb csodára lenne szüksége a Szegednek a továbbjutás kiharcolására.

Juan Carlos Pastor, a MOl-Pick Szeged vezetőedzője: Egy pillanatig sem volt esélyünk megnyernünk a mérkőzést. Az első félidőben a védelmünk középső részében hatalmas gondjaink voltak és támadásban sem tudunk megfelelő teljesítményt hozni. A második játékrészben a kapusteljesítményünkkel esélyünk volt, hogy meccsben maradjunk, de a védekezésünk továbbra is gyenge volt. A Kiel megmutatta nekünk, hogyan kell kézilabdázni, ha el akarjuk érni a céljainkat.

Filip Jícha, a THW Kiel vezetőedzője: Nem gondoltam volna, hogy így alakul a mérkőzés, nagyon örülök a győzelemnek. A szezon legjobb első félidejét produkáltunk, aminek nagyon örülök. A második játékrészben a lövőteljesítményünk 50 százalék alatt volt, ez az egyetlen ami nem tetszett a játékunkban. Nincs lefutva még a továbbjutás, kemény meccs vár ránk hazai pályán. Ha úgy játszunk, mint az első félidőben, akkor mi jutunk tovább.


Férfi kézilabda Bajnokok Ligája nyolcaddöntő, első mérkőzés
MOL-Pick Szeged–THW Kiel (német) 28–33 (13–21)
Szeged,
 zárt kapuk mögött. Vezette: Nikolov, Nacsevszki (északmacedónok) 
SZEGED: Mikler – Sostaric 3 (1), Gaber, Mackovsek 2, Bánhidi 3, J. Källman 4, Bombac. Csere: ALILOVIC (kapus), Kaspárek 3, Vujin 1, Bodó 3, Canellas 2, B. Radivojevics 6 (2), M. Stranovsky 1, Zsitnyikov. Edző: Juan Carlos Pastor
KIEL: N. LANDIN – Ekberg 3 (1), REINKIND 7, Duvnjak 4, WIENCEK 5, SAGOSEN 8, M. Landin 3. Csere: M. Andersson (kapus), Sunnefeldt, ZARABEC 3, Dahmke, Horak, Weinhold. Edző: Filip Jícha
Az eredmény alakulása. 4. perc: 0–3. 10. p.: 2–6. 14. p.: 6–9. 20. p.: 8–13. 25. p.: 10–17. 33. p.: 14–22. 36. p.: 16–22. 42. p.: 20–25. 49. p.: 22–28. 53. p.: 23–30. 58. p.: 27–32
Kiállítások: 4, ill. 8 perc
Hétméteresek: 5/3, ill. 1/1

Fotó: www.nso.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.