Egyetem

A mesterséges intelligencia üzleti alkalmazhatóságát oktatják az SZTE-n

A mesterséges intelligencia üzleti alkalmazhatóságát oktatják az SZTE-n

2021. március 3., szerda
A mesterséges intelligencia üzleti alkalmazhatóságát oktatják az SZTE-n

Az SZTE gazdaságtudományi karán, marketing mesterszakon tanulóknak és a Budapesti Gazdasági Egyetem külkereskedelmi pénzügyi és számviteli, valamint külkereskedelmi karának minden alapszakán már a tavaszi szemeszterben módjuk lesz a hallgatóknak az új kurzus felvételére.

A két egyetem és a Microsoft Magyarország vezetői egy online eseményen jelentették be, hogy a Mesterséges Intelligencia Üzleti Iskola a mesterséges intelligenciának a vállalatok életében betöltött szerepével ismerteti meg a jövő gazdasági szakembereit.

A négy részre tagolódó tananyag elsajátításával a hallgatók rálátást szereznek arra, miként teremt a mesterséges intelligencia új értéket a vállalat és ügyfelei számára, hogyan illeszkedik az alkalmazása az általános üzletstratégiába. Külön modul foglalkozik azzal, hogyan kell egy szervezetet felkészíteni a technológiaváltással járó változások befogadására. Ahhoz, hogy egy vállalat a legtöbbet tudja kihozni a mesterséges intelligenciára épülő technológiából, a szervezet kultúrájának is változnia kell, amelyben így nagyobb hangsúly helyeződik az új iránti nyitottságra, az együttműködésre, az egyre önállóbb és kreatívabb munkavégzésre.

A kurzus kitér továbbá a mesterséges intelligencia felelős és etikus alkalmazására, hiszen például az AI segítségével végzett adatkezelés vagy az ügyfélazonosítás számos olyan kérdést vet fel, amelyet egyelőre a jogi szabályozás sem képes még megfelelően kezelni. A gazdasági szakemberek megismerkednek magának a technológiának a működésével és alapfogalmaival is, mint amilyen a mélytanulás, a gépi tanulás vagy az automatizált gépi tanulás. Megismerhetik, milyen technikai feltételek mellett, milyen feladatok végrehajtására, automatizálására lehet alkalmas a mesterséges intelligencia, így maguk is képesek lesznek megítélni annak hasznosságát és jelentőségét egy adott vállalat életében.

(Forrás: SZTE)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.