/

A mesterséges intelligencia üzleti alkalmazhatóságát oktatják az SZTE-n

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Naprakész és a munkaerőpiacon is versenyképes tudást szereznek azok a hallgatók, akik vállalkoznak a Microsoft mesterséges intelligencia üzleti vonatkozásait feldolgozó kurzusának teljesítésére a Szegedi Tudományegyetemen.

Az SZTE gazdaságtudományi karán, marketing mesterszakon tanulóknak és a Budapesti Gazdasági Egyetem külkereskedelmi pénzügyi és számviteli, valamint külkereskedelmi karának minden alapszakán már a tavaszi szemeszterben módjuk lesz a hallgatóknak az új kurzus felvételére.

A két egyetem és a Microsoft Magyarország vezetői egy online eseményen jelentették be, hogy a Mesterséges Intelligencia Üzleti Iskola a mesterséges intelligenciának a vállalatok életében betöltött szerepével ismerteti meg a jövő gazdasági szakembereit.

A négy részre tagolódó tananyag elsajátításával a hallgatók rálátást szereznek arra, miként teremt a mesterséges intelligencia új értéket a vállalat és ügyfelei számára, hogyan illeszkedik az alkalmazása az általános üzletstratégiába. Külön modul foglalkozik azzal, hogyan kell egy szervezetet felkészíteni a technológiaváltással járó változások befogadására. Ahhoz, hogy egy vállalat a legtöbbet tudja kihozni a mesterséges intelligenciára épülő technológiából, a szervezet kultúrájának is változnia kell, amelyben így nagyobb hangsúly helyeződik az új iránti nyitottságra, az együttműködésre, az egyre önállóbb és kreatívabb munkavégzésre.

A kurzus kitér továbbá a mesterséges intelligencia felelős és etikus alkalmazására, hiszen például az AI segítségével végzett adatkezelés vagy az ügyfélazonosítás számos olyan kérdést vet fel, amelyet egyelőre a jogi szabályozás sem képes még megfelelően kezelni. A gazdasági szakemberek megismerkednek magának a technológiának a működésével és alapfogalmaival is, mint amilyen a mélytanulás, a gépi tanulás vagy az automatizált gépi tanulás. Megismerhetik, milyen technikai feltételek mellett, milyen feladatok végrehajtására, automatizálására lehet alkalmas a mesterséges intelligencia, így maguk is képesek lesznek megítélni annak hasznosságát és jelentőségét egy adott vállalat életében.

(Forrás: SZTE)

Előző sztori

Szeged: a betegellátás folyamatos és zavartalan!

Videó!
Következő sztori

Megérte a sok lélegeztetőgép beszerzése – véli Kollár Lajos professzor