Illegális bevándorlás

Nem lesz könnyű a Makó közelében elfogott drogos embercsempésznek

Nem lesz könnyű a Makó közelében elfogott drogos embercsempésznek

2021. február 9., kedd
Nem lesz könnyű a Makó közelében elfogott drogos embercsempésznek

A vádirat szerint a vádlott 2020. augusztus 8-án az eljárás során ismeretlenül maradt társa megbízásából lépett be Ausztria irányából Magyarország területére. Hajnal 5 óra körüli időpontban Makó külterületén egy szervizúton az előzetesen megbeszélteknek megfelelően megállt, hogy felvegyen tíz szír, illetőleg két palesztin állampolgárságú illegális határátlépőt, akiket korábban a vádlott társa juttatott át Románia területéről a zöldhatáron keresztül Magyarországra.

Az illegális határátlépőket és a vádlottat a gépkocsiba történő beszállás közben a határrendészek igazoltatás alá kívánták vonni, de a férfi az autóból kiugrott, majd az úttesten átszaladva a szemben levő szántóföldön át elfutott. Futás közben a vádlott a telefonját eldobta, azonban őt a rendőröknek sikerült mintegy 50 méteres üldözést követően elfogniuk.

A vádlott feladata az lett volna az ismeretlen társától kapott megbízás alapján, hogy az illegális határátlépőket - akik az országba történő belépéshez, illetőleg az ország területén történő tartózkodáshoz szükséges feltételekkel nem rendelkeztek - Ausztriába vigye.

A vádlottat elfogását követően előállították, majd tőle vizeletmintát vettek, amely több kábítószer fogyasztását mutatta ki.

A járási ügyészség a vádlottat az államhatár átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntettével, valamint bódult állapotban elkövetett járművezetés vétségével vádolja.

A vádemeléskor letartóztatásban lévő vádlott bűnösségéről a Makói Járásbíróság fog dönteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.