Egészség

Az idősek már várják az oltást

Az idősek már várják az oltást

2021. február 5., péntek
Az idősek már várják az oltást

Szlávik János hozzátette: ahogy telik az idő egyre nagyobb az oltási hajlandóság Magyarországon, mert egyre többen láthatják, mennyire megváltozik azok élete, akik már beoltatták magukat.

A szakember azt is kiemelte, nem az alapján kell dönteni egy vakcináról, honnan származik, hanem hogy mit tud. Felhívta a figyelmet, hogy az orosz Szputnyik V-vakcina hasonlóan készül, mint az AstraZeneca brit-svéd gyógyszeripari vállalaté. Sőt, az orosz vakcina még korszerűbb is, mert az két fajta oltásból áll - tette hozzá.

Szlávik János azt mondta: a Dél-pesti Centrumkórházban jelenleg kevesen vannak lélegeztetőgépen, de a koronavírusos betegek számának csökkenése megállt. Ezért úgy értékelt, körbenézve Európában, "nem lazíthatunk", fenn kell tartani a korlátozásokat. Még elképzelhető, hogy emelkedni fog az újonnan regisztrált fertőzöttek száma - mondta, megjegyezve azt is: azokban az országokban, ahol lazítottak, "nagyon komoly járvány dúl".

(MTI)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.