Krimi

750 milliót érő csempészcigire bukkantak Nagylak közelében

750 milliót érő csempészcigire bukkantak Nagylak közelében

2021. február 10., szerda
750 milliót érő csempészcigire bukkantak Nagylak közelében

A megalapozott gyanú szerint a férfi által vezetett kamiont a NAV járőrei vonták ellenőrzés alá 2021. február 8. napján délután 4 körül az M43-as autópálya Nagylakhoz közeli szakaszán. A gyanúsított a fuvarokmányok szerint higiéniai termékeket szállított, azonban a jármű átvizsgálása során megállapítást nyert, hogy a rakomány kizárólag adózatlan, zárjegy nélküli cigarettát tartalmaz. Az áru kiskereskedelmi forgalmi értéke közel 750 millió forint, míg a jövedéki adó és ÁFA adónemben a vagyoni hátrány 566 millió forint.

A különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette miatt indult eljárásban a főügyészség a szökés, elrejtőzés, valamint az eljárás meghiúsításának veszélyére figyelemmel tett indítványt a férfi letartóztatásának egy hónapra történő elrendelésére.

A Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója a mai napon megtartandó ülésén fog az ügyészi indítványról dönteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.