Illegális bevándorlás

27 határsértőt kaptak el 24 óra alatt a megyében

27 határsértőt kaptak el 24 óra alatt a megyében

2021. február 15., hétfő
27 határsértőt kaptak el 24 óra alatt a megyében

A járőrök február 14-én 5 óra 30 perc és február 15-én 5 óra 30 perc között öt esetben összesen 16 határsértőt tartóztattak fel Kiszombor, Szeged és Röszke közigazgatási területén. Ellenőrzésük során a férfiak palesztin és szír állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

Az egyenruhások továbbá február 15-én hajnalban a csanádpalotai autópálya-határátkelőhelyen egy bolgár és egy román honosságú kamionban összesen 11 határsértőt találtak megbújva. A migránsok pakisztáni, afgán, iraki és szír állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. Az illegális migránsokkal szemben tiltott határátlépés, míg a román sofőrrel szemben embercsempészés miatt a román határőrizeti szerv járt el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.