Egészség

Újabb oltóanyag kerülhet forgalomba

Újabb oltóanyag kerülhet forgalomba

2021. január 6., szerda
Újabb oltóanyag kerülhet forgalomba

Erről maga az EMA számolt be Twitter fiókján.

Az Európai Unió területén való forgalmazáshoz így már két vakcina kapott zöld jelzést. Emlékezetes, hogy a Pfizer és a BioNTech vállalatok termékéről még tavaly december 21-én határozott az EMA. Ami a Moderna oltóanyagát illeti,azt már használják az Egyesült Államokban, Kanadában és Izraelben is.

A gyártó előrejelzése szerint 2021-ben összesen 600 millió dózis előállítására lesz képes – ebből az EU előzetesen 180 millió adagra jelentkezett be. Az Európai Bizottság szerdán még nem tudott pontos tájékoztatást adni arról, hogy a Moderna oltóanyaga mikor kerül ténylegesen az európaiakhoz.

Annyi bizonyos, hogy akárcsak a Pfizer és a BioNTech vakcinájának esetében, egy személy beoltásához itt is két dózis szükséges. A biotechnológiai cég szerint az oltóanyag 94,5 százalékos védettséget biztosít a koronavírus ellen.

Az EMA zöld jelzése után órákon belül, még szerdán az Európai Bizottság is rábólint a Moderna engedélyére.

(MN, fotó: AFP)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.