Illegális bevándorlás

Moldáv embercsempész ellen emelhetnek vádat Szegeden

Moldáv embercsempész ellen emelhetnek vádat Szegeden

2021. január 12., kedd
Moldáv embercsempész ellen emelhetnek vádat Szegeden

A megalapozott gyanú szerint az Ausztriában élő gyanúsított ezidáig ismeretlen megbízóval kötött megállapodás alapján utazott Magyarországra az általa vezetett személygépkocsival. Az iránymutatásokat követve a férfi Domaszék külterületére hajtott, ahol vasárnap éjjel 2 óra körül felvett a gépkocsijába az út mellett várakozó öt, magát szír nemzetiségűnek valló személyt. A gyanúsított utasai az ország területére történő belépéshez és ott tartózkodáshoz szükséges feltételekkel nem rendelkeztek és őket röviddel azt megelőzően juttatták Magyarország területére embercsempészek.

Az illegális határátlépőkkel a gyanúsított elindult Ausztria irányába, de röviddel ezt követően a helyi rendőrök őt igazoltatták, előállították, majd őrizetbe vették.

Az államhatár átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt indult eljárásban a járási ügyészség a szökés, elrejtőzés valamint az eljárás meghiúsításának veszélyére figyelemmel tett indítványt a férfi letartóztatásának egy hónapra történő elrendelésére.

Az ügyészi indítvány tárgyában a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója a mai napon, telekommunikációs eszközzel megtartott ülésén fog dönteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.