Közélet

Mentik az értékes vadgesztenyefákat Alsóvároson

Mentik az értékes vadgesztenyefákat Alsóvároson

2021. január 4., hétfő
Mentik az értékes vadgesztenyefákat Alsóvároson

A Szentháromság utca vadgesztenyefasora a rendszeres növényvédelmi gondozás ellenére folyamatosan pusztult, de még mindig egyedülálló a városban: a fakataszter szerint 127 vadgesztenyefa maradt meg.

Makrai László, a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. igazgatója szerint a parkoló járművek okozta súlyos kéregroncsolás és a természetes vízellátás hiánya okozta a pusztulást.

– Évtizedekkel korábban indokolatlanul leburkolták a zöldsávot is, a burkolatról az esővíz hasznosulás nélkül kerül a csatornarendszerbe. A járdaburkolat alatt évtizedek óta tömörödő feltöltött vízzáró réteg helyezkedik el, ami sem a csatornázatlan, zöld tömbbelsők, udvarok felől, sem el­lentétesen, az utca felől nem engedi át a talajvizet. Különben nem pusztulna vízhiány miatt a fa­­sor – magyarázta.

További részletek ITT olvashatók.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.