Egészség

Még nincs jelen Magyarországon a koronavírus új mutációja

Még nincs jelen Magyarországon a koronavírus új mutációja

2021. január 6., szerda
Még nincs jelen Magyarországon a koronavírus új mutációja

Immár 25 kórházi oltóponton zajlik az egészségügyi dolgozók oltása, és már zajlik az előkészület idősotthonok lakóinak és dolgozóinak oltására. A járvány lassítása és a kórházak teljesítőképessége érdekében továbbra is érvényben vannak az eddigi védelmi intézkedések – közölte Müller Cecília országos tiszti főorvos.

Az elhunytak esetében a leggyakoribb alapbetegségként továbbra is a szív és érrendszeri betegséget tartják számon – tette hozzá.

Zajlik az egészségügyi dolgozók beoltása. Már közel 21 ezer dolgozó élt az oltakozás lehetőségével az ország 25 oltóközpontjában.

Az oltakozás lehetőségének bővítésére most már a városi kórházak is beléptek az oltóközpontok közé. Fontos azonban, hogy egyelőre a városi kórházak csak saját alkalmazottaikat oltják be. Azt is tervezik, hogy a jövőben bevonják a háziorvosokat is.

Müller Cecília kiemelte, hogy

jövő héttől hetente érkeznek majd újabb és újabb vakcinaszállítmányok.

Az országos tiszti főorvos arra kéri a szociális intézmények orvosait, minél hamarabb oltassák be magukat, hiszen ők lesznek azok, akik megszervezik az intézményekben a védőoltások beadatását. Ahogy a keddi tájékoztatón is elmondták, ezekbe a szociális intézményekbe oltócsoportokat fognak küldeni, és helyben fogják beadni a védőoltást a bentlakóknak és a dolgozóknak. Először a nagyobb lakólétszámú otthonokkal fogják kezdeni az oltást.

Jelenleg még nem azonosították be Magyarországon a koronavírus új mutációját – mondta újságírói kérdésre válaszolva Müller Cecília.

Kiss Róbert rendőr alezredes a legfrissebb rendőrségi intézkedésekről tájékoztatott:

  • 215 személlyel szemben intézkedtek a rendőrök hétfőn mivel nem vagy nem megfelelően viselték a maszkot,
  • 379 személlyel szemben intézkedtek a kijárási tilalom megszegése miatt,
  • 55 rendőri intézkedést hajtottak végre a korridorokon,
  • 2590 hatósági házi karantént rendeltek el és 9765 esetben ellenőrizték a hatósági házi karanténban tartózkodókat.

(M1, hirado.hu)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.