Sport

Koronavírusos lett Jászapáti Petra

Koronavírusos lett Jászapáti Petra

2021. január 14., csütörtök
Koronavírusos lett Jászapáti Petra

A magyar szövetség (MOKSZ) tájékoztatása szerint a szakvezetés szerdán és csütörtökön tartott tesztversenyt a Gyakorló Jégcsarnokban, majd ezt követően állította össze a lengyelországi kontinensviadalon szereplő tízfős csapatot.

"A férfiaknál voltak védett helyek, részint a korábbi eredmények, részint az elmúlt hónapokban mutatott forma miatt, mégis náluk hozott izgalmakat a kétnapos teszt. Gdanskba végül Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang, Krueger John-Henry, Burján Csaba és Varnyú Alex utazhat" - mondta Bánhidi Ákos, az olimpiai keret edzője és menedzsere.

A Liu fivérekhez hasonlóan a váltóval olimpiai bajnok Burján Csabának ez lesz a visszatérése, miután lejárt az egyéves eltiltása, melyet azért kapott, mert 2019 decemberének elején Kínát sértő mondatot tett közzé Instagram-oldalán a repülőtéri várakozás pillanatait és a tömeget megörökítve.

A nőknél éppen Jászapáti Petra, a legjobb versenyző dőlt ki Jászapáti személyében, ő ugyanis már nyert világkupaversenyt. Az Eb-re így Kónya Zsófia, Sziliczei-Német Rebeka, Bácskai Sára Luca, Somogyi Barbara és a felnőttek között újonc Somodi Maja utazhat.

A magyar csapat tagjaira pénteken még egy koronavírusteszt vár, mert két nappal később csak annak negatív eredményével repülhetnek Gdanskba. A lengyel városban elzárt körülmények között, úgynevezett buborékban jövő péntektől vasárnapig rendezik meg a kontinensvadalt, amelyen Liu Shaolin Sándor 500 és 1000, míg öccse, Liu Shaoang 1500 méteren, valamint összetettben lesz címvédő.

A rövidpályás gyorskorcsolyázóknak közel egy év után ez az első hivatalos versenyük, mert a tavaly februári vk-zárás óta minden nemzetközi viadalt töröltek.

(MTI)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.