Közélet

Döntött a Szegedi Törvényszék, Márki-Zay jogsértést követett el

Döntött a Szegedi Törvényszék, Márki-Zay jogsértést követett el

2021. január 29., péntek
Döntött a Szegedi Törvényszék, Márki-Zay jogsértést követett el

A tájékoztatás szerint a Szegedi Törvényszék ítéletében megállapította, hogy Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere megsértette a Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal jó hírnevét, és eltiltotta a további jogsértéstől.

Márki-Zay Péter a Facebookon 2020. augusztus 2-án közzétett„Heti élő bejelentkezés 2020. aug. 2.”című videójában valótlanul azt állította, hogy a Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal Hódmezővásárhely Megyei Jogú VárosÖnkormányzat Közgyűlésének a bizonyos büntetendő cselekményekkel kapcsolatban bizonyíték szolgáltatásáért járó díj szabályairól szóló 33/2020. (VI.27.) önkormányzati rendeletét„spiclitörvénynek”nevezte.

A kormányhivatal sem írásban, sem szóban egyetlen alkalommal nem nevezte„spiclitörvénynek”az említett önkormányzati rendeletet. Azzal, hogy Márki-Zay Péter a kormányhivatalnak tulajdonította„spiclitörvény”szóhasználatot, valótlanul összemosta a helyi politikai ellenfeleinek kommunikációját a Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal jogszerű, tárgyilagos intézkedéseivel, ami sérti a kormányhivatal jó hírnevét. E tényt a bíróság megállapította, és Márki-Zay Pétert eltiltotta a további jogsértéstől.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.