Közélet

Újabb részletek derültek ki az otthonteremtési programról

Újabb részletek derültek ki az otthonteremtési programról

2020. december 10., csütörtök
Újabb részletek derültek ki az otthonteremtési programról

A családokért felelős tárca nélküli miniszter a Facebook-oldalára feltett videóban jelezte, 2021. január 1-jén indul Magyarország történetének eddigi legnagyobb otthonteremtési programja.

A otthonfelújítási támogatás kapcsán érkezett kérdésekre válaszolva a miniszter közölte, ha haszonélvezeti joggal terhelt az ingatlan, akkor is lehet élni a támogatással.

Ugyanakkor az alap társadalombiztosítási (tb) befizetés esetén, vagyis ha mindkét szülő csak a saját maga által fizetett tb-vel rendelkezik, nem lehet igénybe venni az otthonfelújítási támogatást - tette hozzá.

A lízinggel vásárolt és még hitellel terhelt lakás esetén fontos szabály, hogy legalább 50 százalékos tulajdoni hányaddal kell rendelkeznie annak, aki igénybe venné az adott ingatlanra a felújítási támogatást - hívta fel a figyelmet Novák Katalin.

Hozzátette, a támogatás akkor is igényelhető, ha az adott lakás jelzáloggal terhelt.

(MTI)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.