Közélet

Nem panaszkodni, dolgozni kell, polgármester úr! - írja a szegedi Fidesz

Nem panaszkodni, dolgozni kell, polgármester úr! - írja a szegedi Fidesz

2020. december 22., kedd
Nem panaszkodni, dolgozni kell, polgármester úr! - írja a szegedi Fidesz

"A szegedi Fidesz visszautasítja Botka László kormányt támadó megnyilatkozásait az iparűzési adó megfelezése miatt: az egész országa járvány következményeit nyögi. Helyes és fontos lépés avállalkozások iparűzési adójának felét a vállalkozásoknál hagyni, mertcsak így védhetők meg a szegedi emberek munkahelyei.

Álságos és visszataszító Botka László panaszáradata a Facebookon. Úgy látszik, a baloldali polgármesterek csak ennyit tudnak: sírni és panaszkodni amiatt, hogy nem sarcolhatják meg a magyar embereket.

Az adóemelés csak a válságot mélyítené. Ezért a Fidesz elutasít mindensarcot és minden adóemelést. Most mérsékelni kell a vállalkozások terheit, hogy a vállalkozások megtarthassák a munkavállalóikat. Aszegedi emberek megélhetése sokkal fontosabb, mint Joób Mártoné, akielőzetesben ülve is megkapja a képviselői tiszteletdíját, vagy a kétlemondott, és végkielégítéssel, szabadságmegváltással és prémiummal isbusásan kifizetett baloldali, önkormányzati cégvezetőké. Szegeden islenne min spórolni.

Álságos Botka polgármester azért is, mert korábban azt mondta, nemkell Szegedre multi és ipar. Nos, polgármester úr, ha lenne Szegedenolyan jelentős ipar, mint Győrött, Székesfehérváron, Debrecenben,Nyíregyházán, Kecskeméten vagy Miskolcon, akkor most az adócsökkentésis kevésbé lenne fájdalmas a szegedi Városházának.

Szegeden közel 20 éve folyik egy gazdaság- és munkahelyellenespolitika: elvándorló fiatalok, bezáró kisvállalkozások a mérleg egyikserpenyőjében, adóemelés és sarc a mérleg másik serpenyőjében. Ennyittud a Botka-féle városvezetés.

Gondolkodni kellett volna előre, nem pedig elűzni Szegedről a nagyipari befektetőket, akik több száz millió forintot fizethettek volnabe Szeged kasszájába: ma is érkeztek arról hírek, hogy Gödöllőn egykínai elektrotechnikai high-tech vállalkozás több tízmilliárdosértékben fektet be a kormány támogatásával. Vannak, akik válsághelyzetben is keményen dolgoznak.

Szegeden az elhibázott gazdaságpolitika, az iparellenes gőg miattazonban szinte csak a helyi kisvállalkozók fizetnek iparűzési adót,akik viszont örülnek a könnyítésnek! Ez pénz a vállalkozásoknál és azazok mögött álló embereknél marad! Ezt sajnálja Polgármester Úr? Önökegyet szeretnének: elvenni a pénzt és elkölteni…

Tisztelt Polgármester Úr! Ahogy idős eleink mondták: „Előbb a munka, aztán a cicoma!” Ha ennek megoldása meghaladja képességeit, mondjon le!

Szegedi Fidesz"

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.